StoryEditorOCM
KošarkaRADOST LOPTANJA POD KOŠEVIMA

Kladionice jednoglasne: Ovo je utakmica u kojoj Dubrovnik nema što izgubiti, može samo dobiti!

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2024. - 09:49

Košarkašice Raguse u Slavonskom Brodu igraju ove subote od 19 sati protiv Broda na Savi, a u isto vrijeme podbacit će se lopta i u Gospinom polju gdje košarkaši Dubrovnika dočekuju Cedevitu Junior. I dok se Ragusa nakon tri uvodna kola može pohvaliti savršenim učinkom – 3/0, Dubrovnik još čeka na prvu ovosezonsku pobjedu. Može li je ostvariti večeras?

Zadatak mu nije nimalo lagan. Cedevita Junior ‘puca’ visoko. Njezin pobjednički niz prekinuo je prošlo kolo neporaženi Split, a osim splitskih ‘Žutih‘ još samo Zadar, aktualni prvak, može pohvaliti kako mu je prazna rubrika porazi. Cedevita Junior je u društvu Dinama, Kvarnera i Cibone, koji imaju 2/1. S druge strane, osim Dubrovnika samo još Vrijednosnice Osijek nisu ove sezone upisale pobjedu. 

Dino Repeša je ove sezone na klupi Cedevite Junior. Dosta je promjena bilo i unutar zagrebačke momčadi. Stigli su Luka Krajnović, Mislav Brzoja, Niko Šare, Amerikanac Tahj Eaddy, Tomislav Buljan i Josip Sobin, tu su od iz prošlogodišnjeg sastava, koji je zaustavljen od Dinama u četvrtfinalu doigravanja: Sandro Rašić, Ivan Karačić, Martin Jelić, Luka Mršić. Plus nekoliko mladih igrača (Luka Anzulović, Noa Škrobot, Dino Subašić, Petar Ivančić i Noa Zemljić)...

Cedevita Junior igra i ABA 2 ligu. Nakon uvodna dva kola ima polovičan učinak. Izgubila je od Helios Domžale, dobila sad MZT Skopje. Buljan i Jelić su bili s 20 koševa prvi strijelci...

image

Petar Dubelj pod košem Cedevite Junior u kup utakmici u sezoni 2022./23. (Dubelj je s Cedevitom Junior izborio najveći rang u sezoni 2020./21.)

Tonći Plazibat/Cropix

Prošle sezone Dubrovnik je dobio zadnji od tri prvenstvena ogleda protiv Cedevite Junior, 66:55 u Gospinom polju 17. ožujka 2024. godine u 25. kolu za momčad Ivana Perinčića. Tad je Damir Mulaomerović bio na klupi zagrebačkog sastava. Tomislav Cvitković, Javon Levi, Petar Dubelj i Roko Gizdavčić su bili najbolji u redovima Dubrovnika. Levi nije više u Gospinom polju, sad je tu od Amerikanaca Eyassu Worku. Nema od udarnih igrača ni Filipa Vujičića i Gvida Guština, tu je i dalje uz Cvitkovića, Dubelja, Gizdavčića kapetan Ivan Vodopija, a stigli su Andrija Blatančić, Ivan Gulin, nedostaje i dalje ozlijeđeni Lukša Buljević.

Repešina momčad je veliki favorit na kladionicama. Ovo je, ističe se, utakmica u kojoj Dubrovnik nema što izgubiti, može samo dobiti. 

image

Ivan Vodopija, kapetan Dubrovnika pod košem Cedevite Junior

Tonci Plazibat/Cropix
19. listopad 2024 09:54