StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

IZNENAĐENJE U ZAOSTALOJ UTAKMICI Ante Tomić i ekipa slavili kod prvaka, te osigurali doigravanje za prvaka!

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2021. - 20:45

Baš lijepu prvenstvenu pobjedu ostvario je Joventut. Dobio je u gostima aktualnog prvaka, Baskoniu, sa 79:71, i to u zaostaloj utakmici 36. kola. Baskonia je porazom umanjila izglede da uhvati poziciju broj tri za doigravanje, a Joventut je potvrdio nastup u doigravanju za prvaka, te ostao u igri da na kraju dohvati poziciju broj šest, te u četvrtfinalu doigravanja za prvaka izbjegne Barcelonu, koja će po svemu sudeći biti druga. Vodi Real Madrid, koji će na osmog, dok su treće i dalje Tenerife, i one čekaju šestog.

Ante Tomić je bio treći strijelac i prvi skakač Joventuta u iznenađujućoj pobjedi. Pogodio je 5 od 12 šuteva za dva, te oba slobodna bacanja. Imao je 6 skokova, 2 asistencije... dok je bio na parketu 'zeleno crveni' su bili uspješniji s 13 koševa razlike.

Dubrovčanin je bio odličan u drugoj četvrtini, koju je Joventut dobio s 25:16, na odmor otišao s osam koševa prednosti, te tu prednost sačuvao u nastavku. U tih drugih 10 minuta utakmice Tomić je postigao 8 koševa. Dosta prije kraja utakmice je bilo jasno kako će Tomić i ekipa slaviti. U posljednjoj četvrtini su vodili sa 17 razlike (71:54).

Joventut do kraja ligaškog dijela ima još dvije utakmice: dočekuje MoraBanc Andorru i ide u Bilbao. MoraBanc Andorra se još nada nastupu u doigravanju, a Bilbao se bori za ostanak.

16. travanj 2024 07:26