StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Župa dubrovačka slavi u Cazinu, povećala je prednost u odnosu na pratitelje, sad ima....

Piše Tonči Vlašić
14. kolovoza 2022. - 16:40

Jurilo se ove nedjelje na stazi Sedra – Ostrožac, zvanoj Krajiška zmija, dugoj 3.870 metara. Održana je 22. Velika Nagrada Cazina, koja je šesta utrka ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske na brdskim stazama.

Nihad Seferagić je bio najbrži u prvoj od ukupno dvije vožnje u grupi 2 u kojoj je treći bio Suad Hota, također član Župe dubrovačke, četvrti Niko Pulić (Konavle), a peti Denis Kmetović (Župa dubrovačka). Seferagić je išao brže 2,64 sekunde od drugoplasiranog Nina Andrejevića iz Opatije. Hota je zaostajao 4,17, Pulić 6,72, Kmetović 8.78 sekundi...

Matija Jurišić (Župa dubrovačka) bio je uvjerljiv u grupi 3 u kojoj je drugi bio Martin Mustapić (SAK) s 8,2 sekundi zaostatka, treći Laszlo Hernady (Dubrovnik Racing), kojem je Mustapić bježao 0,41 sekundu..

U grupi 4 prvu vožnju je dobio Marino Poropat (Fly with Kolman) ispred Fahrudina Dolića (Župa dubrovačka), koji je zaostao 1,09 sekundi (peti je bio Tamas Tomscany, Dubrovnik Racing, s 8,77 sekundi zaostatka za Poropatom)

Saša Radola (Dubrovnik Racing) odvozio je najbrže prvu vožnju u grupi 5 s 1,52 prednosti u odnosu na Ivana Pulića (Konavle), dok je Ante Kriste (Župa dubrovačka) bio sedmi s zaostatkom od 10,4 za vodećim...

image

Niko Pulić (Konavle)

Tonči Vlašić/
image

Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Hoće li Župa dubrovačka nakon utrke u Cazinu povečati svoju bodovnu prednost u utrci za klupskog prvaka Hrvatske od 37 bodova u odnosu na prvaka, Dubrovnik Racing i Fly with Kolman, koji su dijelili drugo mjesto? Nakon što je odvožena druga vožnja, održan sastanak žirija, Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sportove HAKS-a, koji je bio u ulozi predsjednika žirija 22. Velike nagrade Cazina, objavio konačne rezultate, te je odgovor: Hoće.

- Župa dubrovačka je klupski prva u Cazinu s maksimalnih 60 bodova, drugi je Fly with Kolman s 55 bodova, Dubrovnik Racing treći s 47 bodova, zatim su RI Autosport, Splitski auto klub i Konavle osvojili sad po 40 bodova, Saint Christopher Racing Team je bogatiji za 37 bodova, Opatija i Pelješac Racing s po 20 bodova – istaknuo je Serden.

image

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a

Tonči Vlašić/

Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) odnio je na kraju pobjedu u grupi 1, Seferagić u grupi 2 u kojoj je drugi Andrejević, a treći Niko Pulić (četvrti Kmetović). Jurišić najbrži u grupi 3 ispred Mustapića i Hernadyja, u grupi 4 Dolić je preskočio Poropata, dok je treći bio Salih Ljubijankić (Saint Christopher Racing Team), u grupi 5 Radola je sačuvao vrh ispred Ivana Pulića i Borisa Katića (Rijeka), dok je u grupi 6 Filip Magdić (Fly with Kolman) slavio ispred Marina Božičevića (RI Autosport) i Danijela Šimunovića (Fly with Kolman).

Szasz, koji je bio najbrži u prvenstvu Hrvatske, nije imao konkurenciju u grupi D. Drugi u ukupnom poretku hrvatskog prvenstva bio je Dimitrijević, a treći Jurišić. U TOP 10 od 'južnjaka' su se još našli Seferagić na četvrtom mjestu, Radola koji je bio peti, Hernady sedmi i Dolić deseti.

image

Matija Jurišić (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/
image

Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Dimitrijević je u Cazinu povećao vodstvo u odnosu na Jurišića u lovu na naslov prvaka u kategoriji I, a Szazs hita u kategoriji II prema novom naslovu prvaka Hrvatske. Župa dubrovačka sad ima 42 boda više od Fly with Kolman, 50 više od trećeg Dubrovnik Racinga...

Iduća utrka je krajem ovog mjeseca u Ilirskoj Bistrici

24. travanj 2024 19:18