StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

KOMISIJA HAKS-a ODBILA ŽALBU DUBROVNIK RACINGA, KOJI JE NAJAVIO NOVU ŽALBU Župa dubrovačka i Marijo Barović otvorili šampanjac!

25. studenog 2019. - 13:33
Može li Auto klub Župa dubrovačka slaviti svoj najveći uspjeh - prvi naslov klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama, a Marijo Barović naslov državnog prvaka Hrvatske u grupi A? Po odluci Apelacijske komisije Hrvatskog auto i karting saveza, koja je odbila apel (žalbu) Auto kluba Dubrovnik Racing te proglasila službenim rezultate posljednje brdske utrke sezone prvenstva Hrvatske - Nagrade Dubrovnik 2019. Memorijal 'Željko Đuratović', koja je održana u nedjelju, 6. listopada, na stazi Komolac - Brgat, može!

Podsjetnik, Dubrovnik Racing, organizator posljednje brdske utrke sezone, protivio se uvrštavanju u listu verificiranih vozača i na startnu listu natjecanja vozača Auto kluba Župa dubrovačka, kluba koji nije, po njima, na vrijeme i po pravilima dostavio prijavu za nastup već je istu poslao poštom, a ona je stigla tek nakon što je on kao organizator objavio listu prijava. Zadnja utrka sezone, podsjetnik, odlučivala je o naslovu klupskog prvaka Hrvatske (Župa dubrovačka ili Dubrovnik Racing), te državnim prvacima u kategoriji I (Domagoj Pereković iz Zanatlije ili Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice), te grupama N (Đivo Franić ili Maroje Batina, obojica članovi Dubrovnik Racinga) i A (Marijo Barović Župa dubrovačka ili Niko Pulić Dubrovnik Racing). 

Apelacijska komisija, ističe se u odluci, ustanovila je da je predstavnik organizatora Dubravko Čikor dostavio prijave na 1. sjednicu sportske komisije i prvotno izjavio da ih ne želi prihvatiti, ali tijekom dugotrajne rasprave je naposljetku izjavio sportskoj komisiji da se vozači Auto kluba Župa Dubrovačka ipak uvrste na listu prijava, ali da se ne prihvati prijava Marija Barovića na natjecanje. Prema članku 72. Pravilnika o autosportovima HAKS-a organizator može prihvatiti prijave poslije objave liste prijava.

Temeljem svega navedenog, kako se navodi u rješenju, dokazano je da je apel uložen iz zle namjere, te će se pokrenuti disciplinski postupak protiv ulagača apela. Dalje se navodi da je apelacijskoj komisiji od prve dostave dokumentacije uskraćen je dio dokumentacije te je Apelacijska komisija na 1. Sjednici dovedena u zabludu. Naknadnim traženjem Apelacijska komisija je inzistirala na dostavi dokumentacije koja je nedostajala i ista je dostavljena. Dio dostavljene dokumentacije Apelacijskoj komisiji dostavljen je naknadnim traženjem od sirane organizatora preko Tajništva HAKS-a.

Neprihvatljivo je da je dio dokumentacije dostavljen tek nakon većeg broja traženja iste od strane Apelacijske komisije, prvenstveno se misli na Zahtjev za uvrštenje vozača Auto kluba Župa dubrovačka na Listu prijava i Startnu listu, koji je nedvojbeno zaprimljen u Tajništvu HAKS-a 2. listopada, a na višestruko traženje dostave istoga izjavljeno je usmeno, ali i pismeno da isti nisu zaprimili, iako je ista bila dostupna Tajništvu HAKS-a - navodi se u odluci Apelacijske komisije HAKS-a koja je konačna za sve nositelje licenci HAKS-a, te na nju se strane u postupku ne mogu žaliti bilo kojem organu ili tijelu unutar ustrojstva HAKS-a. Auto klub Dubrovnik Racing je pak najavio kako će se žaliti drugim tijelima.

- Po završetku utrke bili su uloženi apeli jedan od strane Auto kluba Dubrovnik Racing, drugi od Domagoja Perekovića, te se sastala apelacijska komisija koja je mjesec dana skupljala dokaze i informacije, te je odbila oba apela i rezultati su postali službeni i vidljivi na stranicama HAKS-a. Mogao bi zaključiti da je sezona bila za pet (toliko smo bodova ispred Dubrovnik Racinga), te bi čestitao svima koji su vozili, Dubrovnik racing na borbi, također Auto klubu Ragusa Racing na njihovom povijesnom uspjehu, trećem mjestu u ukupnom poretku. Župskim vozačima uz čestitke ide i veliko hvala jer su srce ostavili na stazi, zahvalio bi se svima koji su podržavali Župu i koji su pomogli na bilo koji način da bi došli do ovog povijesnog trenutka za klub, a mislim i za našu malu Općinu jer je ovo prvi klupski naslov prvaka Hrvatske u njenoj povijesti - izjavio je za zupcicu.hr Marijo Barović, vozač i predsjednik Auto kluba Župa dubrovačka. 

Podsjetnik, i to nije bilo sporno nakon završetka posljednje utrke, Đivo Franić (Dubrovnik Racing) je državni prvak u grupi N, Mario Jurišić (Župa dubrovačka) u grupi E te u kategoriji II Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing). 
20. travanj 2024 06:13