StoryEditorOCM
AutomobilizamSLAVLJE U ČEŠKOJ

Dubrovčanin na pobjedničkom postolju TCR Eastern Europe! Žarko Knego nije dozvolio prvaku i vodećem u ukupnom poretku da ga prestigne!

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2024. - 13:28

Svega je bilo u današnoj drugoj utrci TCR Eastern Europe na Autodromu Most, u Češkoj. Izljetanja, safety car je nekoliko puta izlazio na startu, čak su se ponovno vozači slagali, naravno, ne na pozicije s kojih su krenuli u utrku, već po pozicijama koje su držali u trenutku prekida.

Adam Kout je s devete pozicije poletio na prvo mjesto, Žarko Knego s petog na treće. Petr Čižek, koji je startao šesti, bio je na drugoj poziciji kad je bilo svega i svačega. Aktualni prvak Mat’o Homola, koji je pobijedio jučer, koji je ostvario četiri pobjede ove sezone, koji je vodeći, a koji je startao s desete pozicije, u trenutku prvog prekida bio je peti, u trenutku drugog četvrti…

image

Žarko Knego

Marko Puljić

Koliko se toga događalo, sudara, izljetanja, trebalo je uklanjati automobile sa staze, dovoljno je reći kako je nakon drugog prekida na stazi ostalo devet auta, a do kraja nepune dvije minute. Knego je branio treće mjesto, napadao drugo. Za leđima mu je bio Homola, koji je pokušao napadati, ali je svaki pokušaj aktulanog prvaka i lidera sjajno je odbio Dubrovčanin.

Prva pobjeda Kouta ove sezone nakon tri druga i jednog trećeg mjesta, Čižek na svojoj stazi drugi, prvo postolje u sezoni, a prvi put ove sezone na pobjedničkom postolju i Knego, kojem je to drugo penjanje na postolje u karijeri na utrkama TCR Eastern Europe (prvi put je to uspio na kraju prošle sezone).

Plus, član Dubrovnik Racinga je šesti put ove sezone, a ovo je bila osma od ukupno dvanaest utrka, osvojio bodove!

28. rujan 2024 17:44