StoryEditorOCM
ZabavaPa gdje to ima?

Za 25 kuna dva sata možete ‘pobjeći‘ u svijet mašte u kojem nema straha da će vam netko vikati ‘gladan sam‘, zvoniti na vrata ili bušiti zidove

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
12. travnja 2022. - 20:55

Google recenzije Kinematografa Dubrovnik pune su pohvala – ukupni im je rezultat 4,8.

'Dobar repertoar i ugodni uvjeti u dvoranama. Ulaz i blagajna kina 'Visia' bi trebali biti vidljivije označeni. Pogodne cijene za lokalno stanovništvo'; 'Visia je top kino. Sve super'; 'Uvijek ljubazni djelatnici Kinematografa Dubrovnik. U zimskim danima ugodno i toplo dok gledate film', samo su neki od komentara.

Pored dva 'zimska', tu su i dva ljetna pod istom 'kapom' Kinematografa Dubrovnik, ustanove u kulturi Grada Dubrovnika koja se financira iz proračuna i od vlastitih prihoda.

Za studene i stanovnike u zidinama besplatno

- Trenutno nam rade kino Sloboda i dvorana Visia. Početkom lipnja projektore iz ove dvije kino dvorane selimo u ljetna kina Jadran i Slavicu, a krajem rujna ih vraćamo u zatvorene kino dvorane – rekao nam je ravnatelj Kinematografa Nikša Konsuo, te nam poslao cjenik njihovih usluga.

Kino ulaznice koštaju od 25 kuna (za 2D ili 'obični film') do 30 kuna za 3D. Obiteljska 2D ulaznica je 20 kuna, a obiteljska 3D 25 kuna. Ulaznica uz pokaz JGP Libertas košta 10 kuna, a ulaznica za stanovnike stare gradske jezgre i studente s HR sveučilišta i veleučilišta je besplatna.

image

Kino 'Sloboda'

Tonći Plazibat/cropix

Rođendanski paketi, u koje je uključena ulaznica, male kokice i sok/voda, kreću se od 25 do 30 kuna, a za slavljenike su besplatni. Male kokice su 10, srednje 15 i velike 20 kuna. Gazirani sokovi, ledeni čaj, voda (0,5 l) i piva (0,33 l) su 10 kuna. Paketi u koje su uključene kokice i piće mogu se kupiti po cijenama od 16 do 25 kuna. Prodaju i suvenire drugih kulturnih ustanova te karte za njihova događanja.

- S cijenama smo u svakom pogledu dosta ispod multipleksa u Lapadskim dvorima, a tehnički nimalo nismo u zaostatku u odnosu na njih – naglasio je Konsuo.

Cijene ovise o terminu i formatu filma

CineStar, kino u vlasništvu tvrtke Blitz-CineStar, društva za kinoprikazivačke usluge d.o.o., u Dubrovniku ima ocjenu 4,5 na google recenzijama, kojih je trenutno 708. Tri sata parkiranja u garaži su besplatna. Cijene ulaznica ovise o danu, terminu i formatu filma, koji može biti u 2D, Extreme 2D, RealeD 3D, Extreme 3D, 4DX, 4DX 3D, Imax, Imax 3D, Gold Class.

- Malo ste preskupi. Tri karte, tri kole od 0.3 i jedne velike kokice 160 kuna račun za troje djece od 12 godina – jedna je od recenzija uz priloženi račun, iz kojeg je vidljivo da je jedna coca-cola plaćena 16 kuna, kokice 31 kunu, te ulaznice po 27 kuna.

image

Ilustracija

Nera Simic/Cropix

- Odlično mjesto. Cijene su korektne. Pogodnst je što su u cijenu karte uračunata 3 sata besplatnog parkinga. Cijena kokica i ostalih pića je malo previsoka. Bilo bi poželjno da postoji redar u kino dvorani da utiša djecu ili posjetitelje koji nisu dorasli posjeti kina – jedna je od recenzija.

Press službu CineStara pitali smo kako im se kreću cijene ulaznica, grickalica i pića, po čemu je njihovo kino drugačije od drugih, te zamolili za komentar na pojedine recenzije koje su u Dubrovniku jako dobre, ali posjetitelji se nerijetko osvrću upravo na cijene kokica i pića. Evo i njihovog odgovora:

- CineStar kina su tehnološki, interijerski te ponudom drugačija te smatramo da naši posjetitelji dobro znaju razlike, a mi ne želimo raditi usporedbe s drugima. CineStar Dubrovnik ima identične cijene ulaznica kao ostatak naših kina u Hrvatskoj, iako primjećujemo da ostali trgovci zbog bolje platežne moći u Dubrovniku imaju više cijene od ostatka Hrvatske. U ugostiteljskoj ponudi pratimo cijene na tržištu. CineStar, inače, ima odličnu ponudu uštede putem svog Loyaltya, što bi uvijek preporučili za obitelj, a isto tako je moguće kupnjom menija uštedjeti na račun kupovine pojedinačnih proizvoda. Preporučili bismo i praćenje cjenika ulaznica jer npr. različita je cijena za predstave do 17 sati i poslije, kao i dane - konkretno srijedom je ulaznica najjeftinija. Osim povoljnijih cijena ulaznica za đake, studente i rođendanske pakete, osiguravamo pristupačne cijene za obitelji i matineje. Naš Loyalty program osigurava različite pogodnosti do gratis ulaznica, bonus bodova za potrošnju i jeftinijih ulaznica za članove – odgovorili su iz korporativnih komunikacija CineStar kina.

image

CineStar u Dubrovniku

Tonći Plazibat/cropix

Bilo kako bilo, potrošiti koji solad na izlazak s obitelji i prijateljima kako bi pogledali neki dobar film svakako se isplati. Doživljaj kino projekcije i cijelog tog šušura teško može zamijeniti gledanje filma iz fotelje u vlastitom dnevnom boravku, osim ako nemate neko mega-turbo-surround sound kućno kino čije čari u ključnom trenutku neće prekinuti zvuk usisavača, miksera ili susjedove bušilice.

Ljetna događanja u ljetnom kinu Slavica

Ovog ljeta Kinematografi Dubrovnik planiraju razna događanja: 20. srpnja na rasporedu je predstava Tarika Filipović 'Sex i glad', 27. srpnja predstava Dragana Mace Marinkovića 'Kakva ti je žena, takav ti je život', 29. srpnja koncert Nine Badrić, 4. kolovoza predstava Sandre Siladjev 'Dejt', 6. kolovoza koncert Trio PMS i 11. kolovoza koncert Boža Vreća.

27. travanj 2024 14:55