StoryEditor
ZabavaKako obavljamo posao

Radite od doma, a nemate dovoljno mjesta za kuhinjskim stolom i djeca su vam preglasna?! Ova ideja mogla bi vas oduševiti

Piše PSD
26. studenog 2021. - 18:46

Nemate dovoljno mjesta za kuhinjskim stolom? Djeca su preglasna? Neki zaposlenici radi toga se uvlače u male uredske kocke, baš u svojim vrtovima - piše CNN, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Početkom studenog Ryan Williams je promatrao kako golemi kran podiže malu aluminijsku kapsulu visoko iznad njegove kuće u Manchesteru u Velikoj Britaniji i spušta je u njegov vrt u predgrađu.

Kapsula je bila rješenje problema s kojim se mnogi ljudi susreću u hibridnom radnom okruženju – kako učinkovito raditi od kuće kada nemate gdje obaviti posao?

Williams, 32, utvrdio je da je upravljanje njegovom tvrtkom za marketing na društvenim mrežama za stolom u njegovom domu dobro funkcioniralo prvih nekoliko mjeseci pandemije. 
Ali kada je postalo jasno da je to dugoročniji aranžman, trebao mu je trajniji radni prostor.

“U osnovi sam živio u blagovaonici. To je kuhinja-blagovaonica otvorenog tipa, tako da su se djeca nekoliko dana tu igrala - kazao je za CNN, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Svaki dan kad sam završio posao, morao sam uzeti monitor, maknuti sve punjače.”

Williams je odlučio kupiti gotovu kućicu za kućni ured za svoj vrt. Odabrao je elegantnu, potpuno opremljenu kućicu koju je napravila tvrtka SkyPods.

“Malo je drugačija od starog vrtnog ljetnikovca”, šali se. S 12.500 funti (16.700 dolara), bilo je to za njega “malo ulaganje”. Ali jednom kada je na mjestu, jednostavno ju je trebalo priključiti i bila je spremna za rad.

Williams kaže da se investicija isplatila; sada je u stanju napraviti jasniju razliku između posla i kuće. Može raditi nesmetano – i ne biti svima na putu – i ostaviti posao na kraju dana kako bi provodio vrijeme sa svojom obitelji.

Naravno, ideja o uredu kojeg se može postaviti bilo gdje nije nova. Tvrtke koje proizvode male, samostalne uredske prostore kažu da je industrija cvjetala i prije pandemije – iako su njihovi klijenti bile tvrtke koje su željele dodati prostor uredima otvorenog tipa. Međutim, od Covid-19 potražnja je naglo porasla usred naleta interesa radnika koji žele redizajnirati svoj posao i život kod kuće.

21. siječanj 2022 16:06