StoryEditorOCM
Zabavatko može neka plati

Mislite da je ona pizza iz najobičnije pekarnice na Hvaru od 500 kuna preskupa? Nije to ništa, pronašli smo novog rekordera, ova košta skoro 90 tisuća kuna!

Piše dv
16. kolovoza 2022. - 20:10

Iako svi pizza majstori diljem svijeta eksperimentiraju s različitim dodacima i okusima, jedan od njih stvorio je ekskluzivnu i egzotičnu pizzu koja je postala najskuplja na svijetu do sada, piše portal NRI vision, prenosi net.hr.

Pizza se zove "Louis XIII", a za nju ćete izdvojiti više od 12 tisuća dolara iliti oko 87 tisuća kuna i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu "najskuplje pizze na svijetu", prenosi Slobodna Dalmacija.

image
Damir Krajač/Cropix/ilustracija

Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svjetskih pizza chefova, a "Louis XIII" sadrži neke od najrjeđih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!

Promjer pizze je 20 centimetara. Cijeli tim priprema je na licu mjesta, a uključuje pizza chefa (Renato Viola), sommeliera (specijalista za vina) i još jednog kuhara koji je pripremio sastojke prije sastavljanja pizze.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz pizzu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i okusima. Chef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

Mozzarella di bufala, sir napravljen od mlijeka domaćih talijanskih bivola, daje ovoj pizzi prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pizze su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta sol ručno ubrana iz rijeke Murray.

Pizza se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje tijesta 72 sata unaprijed, potrebna je prethodna najava.

Podsjetimo, ranije smo pisali o jednoj pekarnici na Hvaru koja je nadmašila baš sve cijene ove sezone sa jumbo-pizzama koje prodaju po 400 kuna. Na Facebooku od srpnja ove godine osvanuo je račun te pekarnice koja je naplatila dvije jumbo-pizze 800 kuna. 

19. travanj 2024 12:31