StoryEditorOCM
ZabavaBravo za vrhunski ples

Iz autobusa na pobjednički podij: Mlade Korčulanke iz kluba T Dance u Varaždinu doplesale do dva zlata

Piše Dora Lozica
29. listopada 2023. - 15:04

Nakon 10 sati putovanja od Korčule do Varaždina, plesačice sportsko-plesnog kluba T Dance iz Korčule, jučer su ravno iz autobusa stale na podij i osvojile dva zlata na međunarodnom natjecanju Feel Dance Varaždin!

U subotu je u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu prvi put održan Feel Dance Varaždin, međunarodno plesno natjecanje urbanih stilova poput breake dancea, hip hopa, street show dancea te latinskoameričkih plesnih stilova u organizaciji Plesnog kluba Feel iz Varaždina.

image
T Dance

Na natjecanju je sudjelovalo više od pet stotina plesača iz Češke, Makedonije, Slovenije i Hrvatske uz vrhunske plesne suce iz Makedonije, Srbije, Slovenije, Australije i Hrvatske. Sportsko-plesni klub T Dance iz Splita osvojio je ukupno 12 medalja u 12 kategorija, a od toga su dva plesa ušla u gala večer, završni dio programa nabolje ocijenjenih plesova cijelog natjecanja.

Članice korčulanske podružnice splitskog sportsko-plesnog kluba T Dance svojile su dva prva mjesta i to 1. mjesto u kategoriji OPEN PRODUCTION CHILDREN za kadetkinje i 1. mjesto u kategoriji OPEN FORMATION JUNIOR za juniorke.

"Ovo je već peto međunarodno natjecanje plesne podružnice koja je otvorila svoja vrata u Korčuli prije točno dvije godine. Ponosni smo na naše plesače i plesačice s otoka, svaki nas put iznenade spremnošću i natjecateljskim duhom. Od skromne djece nedvojbeno smo došli do ozbiljnih plesača koji tijekom svojih točaka osim plesnih figura izvode i gimnastičke elemente zbog čega su koreografije zahtjevnije i atraktivnije. Ovo je još jedan dokaz da se uz podršku roditelja, obitelji i cijele naše otočne zajednice mogu postići zavidni uspjesi kilometrima daleko od kuće. Zahvaljujemo se svima koji podržavaju naš rad i vesele se uspjesima zajedno s nama", poručila je plesna trenerica i voditeljica korčulanske podružnice Kristina Lukić Kuzmanović.

image
T Dance

Plesnim spektaklom koji se u subotu održao u Varaždinu, Plesni klub Feel započinje tradiciju održavanja natjecanja urbanih plesnih stilova, a to je okosnica sportsko-plesnog kluba T Dance čija je baza u Splitu. Korčulanske su plesačice na ovom natjecanju pokazale zavidnu izdržljivost i ljubav prema plesu, put iz otoka s juga Dalmacije do Varaždina trajao je 10 sati nakon čega su doslovno iz autobusa stale na podij i pomele konkurenciju.

"Svi smo bili budni od 4 sata ujutro da bi na koncu izašli na pozornicu i okrunili se s dvije zlatne medalje. Naša iduća javna aktivnost bit će Božićni nastup koji će se održati u četvrtak, 21. prosinca u 18 sati u kino sali Centra za kulturu Korčula, a ovim putem pozivamo čitatelje da je uveličaju svojom prisutnošću", najavila je trenerica koju djeca i Korčulani od milja zovu Tina.

Korčula se već proslavila u plivanju, vaterpolu, rukometu, futsalu, nogometu... Vrijeme je za ples! Bravo trenerice i bravo djeco!

01. svibanj 2024 06:09