StoryEditorOCM
ZabavaPJEVAČ NA RUBU |

GORAN BARE Ako netko treba kopača krumpira, trgovca ili konobara, nek‘ mi se javi

Piše Dv
2. studenog 2020. - 12:44
Uskoro izlazi novi studijski album Gorana Bare & Majki koji su najavili pjesmom 'Rođen za suze' već početkom ljeta, zatim su nedavno izašli spot i pjesma 'Noćas prelazim rijeku', a Bare u intervjuu za Exkluziv kaže kako razlog za rad nije uvijek samo zarada, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Treba pokazati ljudima da radiš. Svi su se ulijenili jer nema zarade. Pokušali smo malo pokrenuti 'rock and roll' scenu, rekao je.
On se očito nije ulijenio, bio je produktivan u karanteni i radio na albumu, ali to mu ekonomski nije puno pomoglo. Zbog situacije s pandemijom i odgode većine koncerata doveden je na rub egzistencije.

- Ja bi volio da me netko zaposli, ako netko treba DJ-a na radiju ili kopača krumpira. Ili prodavača jer ja imam trgovački ispit, imam i ugostiteljski ispit također, tako da mogu biti i konobar. Ja sam čovjek totalno bez primanja, živim na rubu egzistencije, ako netko treba radnika neka me nazove, rekao je.

Ljute ga dvostruka mjerila prilikom donošenja epidemioloških mjera i volio bi da i dalje može nastupati.

- Ako se u crkvama može naći dvije tisuće ljude ja ne znam zašto se ne bi mogli naći i na koncertu. Vjerojatno zato što nas čuva Nečastivi, a njih čuva Bog.

Ispričao je i kako sprema novu suradnju s Alkom Vuicom.

- Ona je jako, jako dobar tekstopisac. Ono što je profesionalno radila, to je nula za ono što radi kod kuće za sebe. To bi moglo zaista biti moćno i rekao sam 'zašto ne'.

Ova suradnja možda nekima dođe kao iznenađenje, ali Goran Bare voli raznovrsnu glazbu i sluša različite žanrove, važno mu je samo da je muzika dobra.

- Ja slušam svaku glazbu koja u sebi nosi nekakvu dušu, koja ima plamen u sebi. Dokle god vatra gori živi smo, a kada se ugasi gotovo. Tako da sada slušam flamenco, volim i francuske šansone, volim zapravo sve što je dobro, kaže.

Pjevač je imao buran i težak život, a jedna od najvećih padova bio mu je gubitak prve supruge Mirjane nakon čije smrti se, nekoliko puta zaljubljivao, ali nikada nije potrajalo. Sada za sebe kaže da je sam i da živi u celibatu.
25. travanj 2024 07:59