StoryEditorOCM
ZabavaSjever i jug zajedno

Dubrovnik u Lisinskom: Metropolom će večeras odzvanjati vječne dubrovačke melodije, popis izvođača je doista impresivan

Piše DV
20. siječnja 2024. - 08:43

Uoči Feste Svetog Vlaha, prvi put u Zagrebu, pod nazivom ‘Dubrovnik Zagrebu‘, očekuje publiku večeras veliki svečani koncert pjesama koje su obilježile Dubrovnik i najpoznatije dubrovačke autore i izvođače. Tim programom brojni popularni dubrovački izvođači glazbeno će povezati sjever i jug Hrvatske.

- Zagrepčanima, ali Dubrovčanima koji žive u Zagrebu, na posebnoj glazbenoj večeri najpopularnije skladbe, od Vlaha Paljetka do Đela Jusića, od Tereze Kesovije, preko Dubrovačkih trubadura, Mila Hrnića, do Klape Kaše izvodit će popularni solisti i sastavi iz Dubrovnika, ali i njihovi glazbeni domaćini iz Zagreba i Hrvatskog zagorja - stoji na web stranici Lisinskog u najavi koncerta izjava durbovačkog gradonačelnika Mata Frankovića.

image

 KD Lisinski nedavno je obilježila 50. obljetnicu postojanja

Lucija Ocko/Cropix

 

Nastupit će Tereza Kesovija, Dubravka Šeparović Mušović, Roko Radovan, Nataša Dangubić, Tibor Karamehmedović, Mihaela Tepšić, Maja Grgić, Nevio Končić, Marko Vukić, Gordana Ivanjek Tušek, Branko Greblički Ventek, Klapa Brv, Ženska klapa Linđo, Ženska klapa Figurin, Klapa Ragusavecchia, Klapa Kaše, Klapa Ragusa i Klapa Maestral.

 

Koncertom u Zagrebu nastavit će se izvrsna suradnja Grada Dubrovnika i Radija Kaj, potaknuta u siječnju 2023. u Dubrovniku, gdje su izvedene najpopularnije kajkavske popevke u sklopu projekta U ozračju KAJ-a, koji Radio Kaj organizira širom Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

image

Najavljena je i Klapa Kaše

Lea Markovinović/

Organizatori koncerta Dubrovnik Zagrebu, Grad Dubrovnik, Radio Kaj i Društvo Dubrovčana u Zagrebu, kao i svi izvođači koji će nastupiti, nadaju se jednoj izuzetno lijepoj i emotivnoj glazbenoj večeri za pamćenje, kažu iz Lisinkog i navode kako koncert u Velikoj dvorani počinje u 19 sati.

 

29. travanj 2024 06:05