StoryEditorOCM
ZabavaPobješnjele influencerice

Bogate Ruskinje uništavaju svoje Chanel torbice, luksuzni brend optužuju za ‘rusofobiju‘: ‘Nijedna marka nije vrijedna moje ljubavi prema domovini‘

Piše DV
7. travnja 2022. - 15:58

Bogate Ruskinje snimaju se kako uništavaju svoje skupe Chanel torbice u znak protesta što im je njihov omiljeni brend zabranio nove kupovine, prenosi Klix.ba.

One ne izražavaju zabrinutost za tisuće mrtvih i ranjenih Ukrajinaca u ratu koji je doveo do sankcija, brinu za svoje "modne traume" izazvane Putinovom invazijom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Francuska luksuzna marka ne samo da se povukla iz Rusije, već je i zabranila prodaju bogatim Rusima. Zbog toga Ruskinje bijesno reagiraju na ono što nazivaju "rusofobijom".

Voditeljica, PR agentica i glumica, 28-godišnja Marina Ermoškina​, izrazila je ogorčenost što se u stranim Chanelovim trgovinama od ruskih žena traži da potpišu obećanje da neće nositi ili prikazivati brend u Rusiji.

- Nijedan predmet ili marka nije vrijedan moje ljubavi prema domovini i mog samopoštovanja. Ja sam protiv rusofobije, i protiv brendova koji podržavaju rusofobiju. Ako posjedovanje predmeta marke Chanel znači prodati svoju domovinu, onda mi Chanel ne treba - rekla je, režući svoju torbu škarama.

Rekla je da je Chanel odlučio poniziti njene sunarodnjake te ih diskriminirati na temelju nacionalnosti. Naglasila je da to neće tolerirati.

Influencerica Katya Guseva također je rekla "ne" Chanelu.

- Tjeraju me da potpišem ponižavajući dokument, tjeraju me da odbacim svoju domovinu u korist njihova brenda. Ja sam protiv rusofobije i protiv segregacije po nacionalnosti. Da vam pokažem kako sam ozbiljna, jednostavno ću isjeći ovu torbu. Ne treba mi više. Zbogom, Chanel - poručila je.

- Mi Ruskinje smo zadivljujuće bez obzira imale ili ne Chanel - mi to znamo, Chanel to zna, cijeli svijet to zna - zaključila je Guseva.

29. travanj 2024 08:32