StoryEditorOCM
ŠpicaOBIČAJI JAČI OD KORONE |

BADNJAK NA STRADUNU Lijepo uređeni Dubrovčani pošli u đir, trombunjeri prodefilirali do Porta, gradonačelnik čestitao blagdane

Piše DV
24. prosinca 2020. - 13:10
Običaji su u Gradu žilaviji od korone. Iako su zbog epidemioloških mjera odlukom Nacionalnog stožera CZ otkazana sva veća okupljanja i događanja, Dubrovčani su svejedno pošli u tradicionalni đir na Badnjak.

Dubrovački trombunjeri su pod maskama prodefilirali Stradunom do Porta, djevojke i mladići odjenuli su se u posebne blagdanske kreacije, a svima skupa nadolazeće je feste čestitao gradonačelnik Mato Franković:

- Nazdravlje vam Badnji dan! Niti jedan grad na svijetu ne slavi Badnji dan kao naš grad. Ove godine je drugačije, nema kolendara, nema prepunog Straduna, ali duh slavlja Badnjega dana i iščekivanja Božića nije nestao. On je i dalje u svima nama. Ponosan sam na sugrađana koji tijekom ovog vremena pokazuju odgovornost prema sebi i prema drugima. Uputimo danas misli i molitve onima koji su najpotrebitiji, prema našim starijim sugrađanima, mislimo i molimo za zdravstvene djelatnike koji nam pokazuju kakvi bi trebali biti... Ovaj Božić ulazi tiho na naša vrata, poseban je i drugačiji, ali opet jednako topao. Vama i vašim obiteljima od srca želim čestiti i blagoslovljen Božić. Provedimo ga u krugu obitelji i pokažimo kako u trenucima i kada je teško distancirati se da mi to možemo. Za ovaj Božić poklonimo najdražima zdravlje. Nazdravlje vam - poručio je sugrađanima gradonačelnik Franković.
17. travanj 2024 19:48