StoryEditor
Kućni ljubimciI KAMEN BI PROPLAKAO

Rođaci pokojnika ga ne žele: Leži na grobu svog vlasnika u Slatini već dva tjedna!

Piše VauMijau
22. travnja 2022. - 11:12

Često se to događa: ljubimci kojima umre vlasnik ostaju sami na svijetu. Kad nasljednici preuzmu imovinu, često ne žele preuzeti i to biće, pa ga izbace na cestu. Nijedna institucija o tome ne vodi računa, premda bi trebala: po našem zakonu, ljubimac je stvar, pa bi trebalo uvesti kao obvezno da nasljednici ili preuzimaju sve stvari ili ništa. Nažalost, to nije slučaj,piše VauMijau.

No, nije samo kod nas tako. Na Facebooku je viralna postala fotografija koja dolazi iz Rumunjske, iz mjesta koje se zove Slatina. Pošto ta društvena mreža često automatski prevodi objave, mnogi su pomislili da se radi o našem gradu istog imena. Mnogi su poželjeli odmah otići po psa, a onda su shvatili gdje se nalazi.

Nesretni pas, naime, zadnja dva tjedna spava na grobu svog preminulog vlasnika. Rodbina tog čovjeka ga ne želi, pa je pas istovremeno ostao bez osobe koja ga beskrajno voli, ali i bez doma. Zbog toga, jadan i očajan, leži na grobu. Možda se nada da će se vlasnik vratiti, da će im obojici opet biti kao nekad? Ili samo stoji blizu onog tko ga je volio, jedinog koji se tako osjećao?

Kako je slika dirnula mnoge u našoj zemlji, nadamo se da je izazvala istu reakciju i u Rumunjskoj. Bilo bi divno da je netko otvorio vrata svog doma i doveo ovog psa k sebi. Ne zna se koliko je star, niti koliko je još dana pred njim, ali da ih ne provede na ulici, nego da se barem netko brine o njemu. Nitko ne može vratiti njegova čovjeka, ali mu može dane koji su ostali učiniti manje teškima.

17. kolovoz 2022 21:58