StoryEditorOCM

Oni ne znaju reći da nas vole, oni ljubav pokazuju: evo kako ćete (do)znati voli li vas vaš ljubimac

Piše dv
16. kolovoza 2023. - 09:03

Nije tajna da kućni ljubimci zauzimaju posebno mjesto u našim srcima i da često želimo dobiti istu ljubav i privrženost zauzvrat, piše N1.

Međutim, može biti teško reći obožavaju li nas naši psi... Osobito teško to procijenjuju novi vlasnici kućnih ljubimaca.

Srećom, dr. Vanessa Spano, veterinarka iz New Yorka, podijelila je neke uvide o tome kako psi pokazuju svoju ljubav i privrženost, izvještava Racooned.

- Tijelo psa ima ključnu ulogu u komunikaciji s ljudima, a opušteno ili razigrano tijelo jasan je znak ugode i pozitivnosti. Ostali znakovi uključuju naprijed usmjerene uši i okrugle oči - kazala je veterinarka.

image
/Shutterstock

Zanimljivo je da "zaljubljeni" psi često podignu obrve kada primijete da se ljudi brinu za njih. Jedno je istraživanje pokazalo da su psi podigli obrve kad su vidjeli svoje vlasnike, ali nisu reagirali na isti način kad su stranci ušli u sobu.

- Psi također traže pažnju svojih vlasnika kao znak privrženosti. Mogu ponijeti svoje omiljene igračke, mogu čak započeti igru ​​saginjući se da pokažu svoju ljubav. Kada se pas naslanja na vlasnika, to može biti znak tjeskobe ili želje za zaštitom - objasnila je.

image
/Shutterstock

Bez obzira na razlog, one ipak označavaju osjećaj povjerenja i sigurnosti prema vlasniku.

Međutim, vrijedi napomenuti da neke radnje mogu zbuniti ljude, poput mahanja repom ili otkrivanja trbuha. I dok mahanje repom obično ukazuje na uzbuđenje, to ne znači uvijek da je životinja sretna. Slično tome, pas koji pokazuje trbuh može ukazivati ​​na strah ili želju da se počeše po trbuhu.

image
/Shutterstock

Za razumijevanje ponašanja i raspoloženja svakog psa potrebno je vrijeme, a dublje razumijevanje osobnosti vašeg ljubimca ključno je za jačanje veze između vas, poručuju na N1.

02. svibanj 2024 10:43