Ne znamo kako vi danas razmišljate na tu temu, ali nama bio baš lijepo sjela jedna dobra porcija škampi. Samo kako ih pripremiti...?
Možda bi najbolje bilo onako kako ih svi najviše volimo, a to je, vjerujemo da o tome uopće nema sumnje, na buzaru. Sigurni smo da vi već znate kako se buzara radi i da imate svoj recept kojeg se držite, odstupajući tek u napadu osobito avanturističkog raspoloženja, no Slobodna Dalmacija ipak nudi svoj.
Dobro, nije baš naš, ali na neki način kao da je, jer ga je čuveni Veljko Barbieri dao nama, odnosno našem prilogu Maslina. Malo smo ga posudili pa ga dijelimo s vama. Radite li i vi buzaru na ovaj način? Nama se osobito sviđa dodatak prošeka, jer taj sastojak mnogi preskaču, na štetu okusa. Probajte, ako već niste!
Škampi na buzaru
Sastojci:
1 kg škampi
100 ml bijelog vina
50 ml prošeka
100 ml maslinova ulja
3 rajčice
4 režnja češnjaka
1 luk
1 žlica krušnih mrvica
sol, papar
Priprema:
Zazlatite 1 sjeckanu kapulu na 1 dl maslinova ulja, zajedno sa 3 sjeckana pomidora i 4 režnja sjeckanog češnjaka.
Kad dobijete gusti umak ubacite 1 kg škampi, promiješajte, pa pospite sa 1 žlicom krušnih mrvica, posolite, popaprite i podlijte sa 1 dl bijeloga vina i ½ dl prošeka.
Kuhajte kratko dok buzara ne ugusti i sve se prožme.
Prije služenja ukrasite sjeckanim petrusimulom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....