Ljeto je u punom jeku, temperature su sve više, rijetki su dani kada ne prelaze 30 stupnjeva. Na takvim vrućinama nekada se teško rashladiti, a ne pomaže nam ni činjenica da u ovo vrijeme još moramo biti na poslu, umjesto da smo negdje uz more i ispijamo koktel, piše Gloria.
S ovim prvim vam nažalost ne možemo pomoći, no zato znamo kako se možete opustiti i rashladiti u udobnosti vlastitog doma, a i to je nešto, zar ne?
Jedan od najjednostavnijih i najfinijih koktela na svijetu definitivno je Bellini koji je nastao u Italiji, konkretno Veneciji davne 1948. godine. Osmislio ga je Giuseppe Cipriani koji ga je prvi put poslužio u svom venecijanskom baru Harry’s Bar koji još i danas posluje.
Bellini je pojam ultimativnog ljetnog pića, čiji je okus nenadmašan, a i estetski je privlačan.
Glavni i jedini sastojci su prošek i pire od breskve pa vam ne trebaju svi oni silni likeri i razni sastojci za pripremu ovog koktela. Ako se nađete u Veneciji, svakako posjetite Harry‘s Bar i popijte originalni Bellini, a mi vam donosimo recept za pripremu ovog osvježavajućeg pića kod kuća.
Sastojci:
2/3 Prosecca
1/3 pirea od breskve
Priprema:
Ogulite breskve, maknite košticu, a meso zgnječite gnječilicom za krumpir ili vilicom, tako da dobijete pire bez grudica. Pomiješajte dio pirea s prošekom, koktel ulijte u dobro ohlađenu čašu jer se led ne preporučuje koristiti. Na rub čaše možete staviti krišku breskve ili svježe metvice za bolji dojam. Uživajte u okusu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....