StoryEditorOCM
Gastrodeveta sezona RTL-ova showa

Pobjednici ‘Tri, dva, jedan, kuhaj!‘ otkrili na što će potrošiti 50 tisuća kuna: Ivana priznala da ju je show izvukao iz depresije! Mama je četvero djece, ima nove planove. A ni Juan više neće ‘biti pomoćni‘

Piše Anita Matić/SD
18. ožujka 2022. - 22:24

Okončana je deveta sezona RTL-ova showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, a pobjedničkim parom proglašeni su “slučajni partneri” Juan Francisco Sanchez Gracia, koji je rodnu Barcelonu prije nekoliko godina zamijenio istarskim Žminjem, te Ivana Jukić iz Hrvatskog zagorja.

Spoj ovih podneblja rezultirao je fantastičnim jelima tijekom cijelog showa, tako da je malo koga odluka žirija iznenadila, jer se i na društvenim mrežama najviše i baš onako zdušno navijalo za ovaj par. Za nagradu su dobili pedeset tisuća kuna, ali i novčani bon od 25 tisuća kuna.

Gledatelji sigurno nisu znali od prvog dana da će oni biti najbolji, ali u to je od starta bila uvjerena Juanova supruga.

– Ona je to meni govorila čim sam se prijavio, a čujte, ona je i najbolje upoznata s mojim jelima, nije to bezveze govorila – smije se simpatični Španjolac, koji je zbog svog kulinarskog stila, ali i neumorno vedre naravi, pobrao brojne simpatije gledatelja.

image
Goran Jakus/RTL press

Juan inače radi kao pomoćni kuhar, a nakon ovog showa čovjek definitivno ima na temelju čega nadati se i promaknuću.

Ne krije ni svoje ambicije, pa bi u budućnosti htio otvoriti i “nešto svoje”, a mali poticaj za to dat će mu i osvojena nagrada.

Nagradit će se – fakultetom

– Imam nekih ideja, želja, vidjet ćemo sve – kaže nam naš sugovornik, koji priznaje kako mu u finalu nije bilo lako, ali Ivana i on uspjeli su odlično svladati izazov. Kaže nam kako su mu mlinci i pozamašni pureći batak predstavljali najteži zadatak u showu, a generalnu zamjerku na hrvatsku kuhinju vidi jedino u činjenici što se konzumira previše mesa.

– Trebalo bi uvijek prednost dati ribi, ali unatoč tome što je ona i lako dostupna, ne konzumiramo je dovoljno često. To treba ispraviti – veli istarski zet, koji je među sudionicima showa razvio i brojna prijateljstva.

image
Goran Jakus/RTL press

Puna dojmova bila je i njegova partnerica Ivana. Vjerovala je u sebe i Juana, ali nisu se se puno razmetali pompoznim najavama, te pojašnjava kako se uvijek nešto može zakomplicirati i čovjek nikada ne može biti posve siguran da će mu jelo uspjeti.

Novčanu nagradu Ivana namjerava usmjeriti u dodatno obrazovanje, želja joj je završiti pedagoški fakultet i postati učiteljica razredne nastave.

– U ugostiteljstvu sam dugi niz godina, završila sam hotelijersko-turistički fakultet, supruga sam upoznala u branši i sada je vrijeme da proširim horizonte – govori nam Ivana, čiji je suprug chef kuhinje, no, kako nam kaže, kuhanje je zavoljela i prije nego što su se upoznali... Ali kuhanje ih je definitivno privuklo jedno drugome. Na upit tko je bolji kuhar – ona ili suprug, Ivana odgovara kako se ipak s njim još uvijek ne može mjeriti.

– Istina, nama se cijeli život vrti oko hrane, imamo i četvero klinaca tako da nam definitivno nikada nije dosadno. A što kažu moja djeca na show? Hoćete iskreno, evo... Pogledali su dvije, tri emisije, toliko im je bilo zanimljivo, a onda su zaključili da mamu gledaju ionako cijeli dan, pa što bi je još gledali i na televiziji – otkriva nam Ivana, koja je s nama hrabro podijelila i manje svijetlu stranu medalje.

image

S dozom opreza nadali su se pobjedi

Goran Jakus/RTL press

Priznala nam je kako je upala u razdoblje depresije, te da je prijava u ovaj show bila nešto što je htjela učiniti isključivo za sebe.

– Imam četvero klinaca, obožavam ih i oni su mi sve na svijetu, ali čovjek je stvoren za više uloga, a one su se u mom slučaju s vremenom sve izgubile, osim one majčinske. Zato sam se prijavila, htjela sam dodatno oživjeti svoju strast prema kuhanju i neizmjerno mi je drago što sam to napravila – priznaje nam Ivana, kojoj je show dao novi vjetar u leđa i priliku da se iskuša i u novim izazovima. U njezinu slučaju to će biti novi fakultet.

Kao da se znaju sto godina

– Definitivno sam pronašla put koji mi može pomoći, poentira svestrana pobjednica.

Za Juana ističe da je bio partner za poželjeti. Tko ih je spojio, sjajno je to obavio...

– Često bi me i prijateljice znale pitati kako mi je bilo kuhati s potpunim strancem. Ali mi smo bili stranci jedan dan, poslije smo funkcionirali kao da se znamo sto godina. Odlično smo se nadopunjavali – ističe Ivana, kojoj je žao što show nije trajao malo duže; vrijeme joj je “proletjelo”, a žao joj je što nisu imali priliku okušati se u malo egzotičnijim kulinarskim smjerovima.

O žiriju govori u superlativu, a kao najstroži član, možda, njezino je mišljenje, bio bi Ivan Pažanin.

image

Kao kulinarski partneri odmah su 'kliknuli'

Goran Jakus/RTL press
27. travanj 2024 14:28