StoryEditorOCM
GastroLJETNI RECEPT

Najbrža pita gotova u tren oka koju mogu pripremiti i oni koji ne znaju baš ništa o kuhanju

Piše Slavica Šagolj/DH
31. kolovoza 2022. - 13:36

Tržnice su nam prepune rajčica različitih oblika, veličina i boja, privlačnog mirisa i fantastičnog okusa. iskoristite ih sada, preporučuje Dobra hrana.

Potrebno je:

1 pakiranje lisnatog tijesta

4 - 5 komada rajčica

1 tikvica

100 g feta sira

150 g pršuta

sol i papar

maslinovo ulje

svježi vlasac

bosiljak

žlica nasjeckanih badema

žlica grožđica

1 jaje za premazivanje

image

Najbrža pita gotova u tren oka

Berislava Picek/cropix/

Priprema:

Rajčice dobro operite, osušite kuhinjskim papirom i narežite na listiće. Isto to učinite s tikvicom. Lisnato tijesto stavite na papir za pečenje i rubove malo preklopite sa svake strane. Cilj je da se napravi mali rub. Po jednom rubu i sredini posložite listiće rajčice, a uz drugi rub listiće tikvice. Malo posolite, popaprite i dodajte par kapi maslinovog ulja. Rub lisnatog tijesta premažite razmućenim jajetom. Lim u koji ste stavili lisnato s nadjevom stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko 15 do 18 minuta dok se lisnato tijesto ne ispeče. Izvadite iz pećnice, dodajte usitnjen feta sir, pršut, svježe začine te grožđice i nasjeckan badem. Odmah poslužite.

24. studeni 2024 00:56