StoryEditor
Zagoraubojito otkriće

Ubojita puška nekome sigurno ispala iz džepa!? Čistačice pronašle kalašnjikov sa streljivom sakriven u prostorijama sinjske tvrtke ‘Kamičak‘

Piše Toni Paštar
12. veljače 2021. - 16:08
Ilustracija/MUP

Unatoč antipandemijskim mjerama, koje u prvom redu znače držanje socijalne distance, u Sinju u petak ni hladnoća s burom nije spriječila okupljanje znatiželjnika među kojima je glavna tema bila kalašnjikov koji je još prije dva tjedna pronađen u poslovnim prostorijama gradske tvrtke "Kamičak", a koje se nalaze u sinjskom kvartu zvanom Luka.

Automatsku pušku s pripadajućim streljivom, pri čemu se ne navodi o kolikom broju naboja je riječ, pronašle su čistačice i to na mjestu koje nije bilo nedostupno. Moglo bi se zaključiti da to ubojito oružje nije bilo skriveno. Portal Dalmacija danas, koji je prvi objavio tu informaciju, donosi izjavu direktorice "Kamička" Marine Cvitković u kojoj stoji: "Istina je, čistačice su me taj dan obavijestile kako su pronašle takav tip oružja sa streljivom. Odmah sam pozvala policiju, njihovi djelatnici su izuzeli oružje te je obrada, koliko znam, još uvijek u tijeku.

Naknadnim razgovorima sa zaposlenicima sam otkrila da se u toj skladišnoj prostoriji, koja je na istom katu s ostalim uredima, ta automatska puška nalazi već nekoliko godina". U toj zgradi na Luci, udaljenoj 50-ak metara od staze alkarskog trkališta, u prizemlju su poslovni prostori u vlasništvu grada Sinja. Dio tih prostora koristi gradska tvrtka "Kamičak", a u dijelu prostora bila su ili su još uvijek sjedišta sinjskih ogranaka većeg broja braniteljskih udruga.

Direktorica Cvitković je naglasila kako je šokirana spoznajom da se takvo oružje već duže vrijeme nalazi u prostoru tvrtke, nezaštićeno i dostupno, posebno što je, kaže, bila doslovno izložena prijetnjama smrću radi čega je jedan zaposlenik dobio izvanredni otkaz ugovora o radu.

- Ma, to je nekome iz ekipe koja se godinama vrzmala u tim prostorima kalašnjikov slučajno neprimjetno ispao iz džepa – čuli su se u petak šeretski komentari među Sinjanima.

U komentarima se aludira kako je dio braniteljske populacije naoružan do zuba, a pošto se radi se o generaciji koja već ulazi u zrele godine pa se sve slabije pamti, na zagubljeni kalašnjikov se zaboravilo. Na kraju krajeva, jedan više ili manje!? Pronađeni kalašnjikov nije (bio niti je više) opasan jer njime nije napravljeno nikakvo zlo.

Kakvo i koliko zlo se takvim oružjem može napraviti dovoljno se prisjetiti dvaju posljednjih slučajeva ovdje u Dalmaciji, nedavnog u šibenskom kraju i onoga prije godinu dana na splitskim ulicama. Koliko takvog oružja ima po "džepovima"? Ako je suditi po pričama, najčešće onima uz komin i kada se popije, ima ga mnogo. A i jedan primjerak takvog oružja koje je bez zakonom propisane kontrole je previše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 18:43