StoryEditor
ZagoraCETINSKA KRAJINA

U Sinju prva dva slučaja zaraze koronavirusom; Pozitivan član Stožera civilne zaštite, u samoizolaciji 11 osoba, među njima i gradonačelnica 

Piše Toni Paštar
23. ožujka 2020. - 17:20
Bozidar Vukičević/HANZA MEDIA

Svi članovi Stožera civilne zaštite grada Sinja koji su sudjelovali na zasjedanju 19. ožujka održanom u Gradskoj vijećnici, nalaze se u samoizolaciji jer su bili u istoj prostoriji sa zaraženom osobom.

Radi se o ukupno 11 osoba. Na spomenutoj sjednici s njima je kao član stožera bila jedna osoba za koju je, poslije obavljenog testiranja, potvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Radi se o osobi koja je, ne znajući da je zaražena koronavirusom, proteklih dana imala veliki broj kontakata s različitim osobama. Zbog toga se provode intenzivne epidemiološke aktivnosti kako bi se istražili svi njegovi mogući kontakti.

Odmah poslije spoznaje da je jedan član Gradskog stožera civilne zaštite pozitivan na koronavirus, svi ostali članovi povukli su se u samoizolaciju.

Među njima su sinjska gradonačelnica Kristina Križanac i svi njezini najbliži suradnici. Sve ovo nam je neslužbeno potvrđeno od najodgovornijih osoba nazočnih na spomenutoj sjednici.

Nakon dolaska na zasjedanje 19. ožujka, sve članove Stožera na stolu su dočekali maska i rukavice.

Svi nazočni koristili su ta zaštitna sredstva, a i sjedili su na udaljenosti od oko dva metra jedno od drugog. Ni jedan od članova Stožera u samoizolaciji nema nikakve simptome zaraze pa se nadaju da i nisu “pokupili” koronavirus od zaraženog člana.

Iako su njegovi članovi u samoizolaciji, Stožer se i u ponedjeljak oglasio priopćenjem građanima da su na području grada Sinja potvrđena prva dva slučaja zaraze koronavirusom.

Zaražene osobe, koliko je do sada poznato, nisu imale međusobne kontakte.

Od članova stožera doznali smo da su u stalnom međusobnom kontaktu te da koordiniraju sve aktivnosti na području grada Sinja, a operativne poslove po naputcima Stožera, provode zaposlenici sinjske gradske uprave i drugih institucija. 

#KORONAVIRUS#SINJ#KRISTINA KRIŽANAC

Izdvojeno

03. srpanj 2020 00:37