StoryEditorOCM
Zagorasportska subota

U Imotskom se sprema utrka za dušu, svi su pozvani trčati ili navijati. Cijela ideja krenula je od triatlonaca, a događaj ima i slavnu ambasadoricu

Piše Braco Ćosić
11. svibnja 2022. - 12:51

Imotski će u subotu, 14. svibnja, imati svoju utrku za dušu.

Prvi je to takav i jedinstveni sportski događaj čiji je medijski pokrovitelj naša Slobodna Dalmacija, a koji će na istoj stazi, dakako s različitim dužinama, okupiti školsku djecu, njihovu stariju braću i sestre, roditelje, pa moguće je i poneku baku ili djeda. Ideja o organizaciji utrke nastala je u Triatlon klubu “Imotski”.

– Željeli smo Imotskom podariti sportski događaj u kojem će se naši gosti osjećati ugodno i opušteno, u kojem će imati priliku vidjeti i doživjeti grad i njegovu kulturu i tradiciju, ali i sve prirodne ljepote i brojne gastronomske užitke.

S jedne strane, želja nam je afirmirati povijesni, kulturni, prirodni, sportski i umjetnički potencijal našega grada, a, s druge strane, uključiti što više djece i mladih u rekreativno bavljenje sportom.

Dodatnu dimenziju događaju daje i činjenica da su start i cilj utrke na središnjemu gradskom trgu, upravo kod spomenika Tinu Ujeviću. Upravo je Tinov stih “U slutnji, u čežnji, daljine, daljine...” dio našeg loga i hommage jednom istinskom velikanu – ističe Matko Divić, predsjednik kluba.

Prema njegovim riječima, ideja je da zajedno nastupe djeca i roditelji, istodobno i kao navijači i kao natjecatelji.

– U suradnji i uz podršku osnovnih škola s područja Imotske krajine, ove godine uvodimo dječju utrku. Start na relacijama od pet i deset kilometara (za roditelje) je u 9 sati, dok će dječja utrka početi u 11 u Ulici Stjepana Radića (od robne kuće “Ima” do središnjega gradskog trga), a svaki razred imat će odvojeni start. Na kraju natjecanja slijedi podjela medalja.

Djeca nastupaju besplatno. Zahvaljujem svim ravnateljima osnovnih škola koji su prihvatili ovu ideju i pomažu u njezinoj realizaciji, kao i svim sponzorima, bez kojih program ne bi bilo moguće ostvariti. Također, hvala i ambasadorici ove utrke, našoj olimpijki Mateji Parlov Koštro – kaže Divić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 20:58