StoryEditor
Zagoraglazbeni meštar

Tko je omiljeni Imoćanin kojeg je predsjednica odlikovala Redom hrvatskog pletera, a on ju je iznenadio pladnjem čuvenih imotskih rafiola

5. veljače 2020. - 14:37
privatni album

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svečano je u utorak na Pantovčaku dodijelila 40-ak odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama kao izraz zahvalnosti za njihova iznimna djela i umijeća kojima su pridonijeli razvoju i ugledu Hrvatske.

Među nagrađenima je i kapelnik Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski prof. Ivan Glibota Crni kojem je predsjednica uručila odlikovanje Reda hrvatskog pletera, a Poveljom Republike Hrvatske također je nagradila Hrvatski puhački orkestar Gradsku glazbu Imotski.

Ove godine imotska glazba, inače šesterostruki prvak Hrvatske slavi i svoj 150-ti rođendan, a povelju je u ime glazbe i imotskih glazbara primio prof. Ljubomir Glibota.

image
Marko Beljan/Ured Predsjednice

- Neobično sam sretan što nam je baš predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na kraju svoga mandata uručila ova visoka priznanja. Priznanje našoj glazbi  je i priznanje svim sadašnjim i bivšim imotskim glazbarima koji su svatko na svoj način utkali sebe u 150-tu povijest imotske glazbe koja je danas zapravo puhačka amaterska institucija u Hrvatskoj, prepoznata i u Europi.

Sretan sam da je i moj rad u ovih 34 postojanja, stasanja i konačno mnogih priznanja Glazbenoj školi Dr. fra Ivan Glibotić, te 25 godina vođenja glazbe kao njen kapelnik, prepoznat na ovakav način.

Zaista, i ovo priznanje prepisujem svima onima koji su u ovom vremenu stvarali i stvorili jednu u hrvatskim okvirima respektabilnu glazbenu instituciju u našem Imotskom - kazao nam je maestro prof. Ivan Glibota Crni.

Prilikom druženje nakon dodjele priznanja Ivan Glibota je predsjednicu oduševio uručivši joj poznate imotske rafiole, a svečanosti dodjele ovih priznanja u ime predlagatelja prisustvovao je i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 12:08