StoryEditor
ZagoraDRAŽAN PAVLOVIĆ

Reakcija na tekst - ‘Sinjani se žestoko posvađali oko biste Gojka Šuška u centru grada, pale i psovke: Vice Buljan i Miko Tripalo daleko su značajniji za Sinj od Šuška...‘

Piše DALMACIJA SD
7. svibnja 2022. - 14:05

Na naš tekst 'Sinjani se žestoko posvađali oko biste Gojka Šuška u centru grada, pale i psovke: Vice Buljan i Miko Tripalo daleko su značajniji za Sinj od Šuška...' reagirao je Dražan Pavlović, predsjednik, HVIDR-e Sinj.

Napisao je poduže pismo, a mi ćemo prenijeti samo onaj dio reakcije koji se odnosi na navode gospođe Poparić.

image

Ante Filipović, Katarina Filipović Šušak i Dražan Pavlović

 

Nikola Vilic/ Cropix

- Da, postavljena je i otkrivena bista našem pokojnom ratnom ministru Gojku Šušku u Sinju.

Istina je, g. Igor Vidalina, sadašnji predsjednik sinjskog HDZ-a, je bio prisutan kad smo bistu dovozili iz Zagreba u Sinj, a iz njegovih izjava je očito da mu je to, kao i postavljanje i otkrivenje biste bilo na ponos i zadovoljstvo, kao i svim hrvatskim braniteljima i domoljubima.

Pa tako gđa. Nataša Delonga Poparić u njihovoj Facebook raspravi, kaže da je spomenuti krenuo u ofenzivu, da i sad ona smatra da su Vice Buljan i Miko Tripalo daleko zaslužniji za Sinj, od pok. ministra Šuška. Dalje pita di je imenovani Vidalina bio kad je predsjednik sinjske HVIDR-e, misleći na mene, udario po glavi župana Ževrnju u svečanoj loži? Nastavlja govoriti o mom izbacivanju udovica poginulih branitelja iz prostorija HVIDR-e, navodeći da ih je ona kao Tajnica Grada smjestila u zgradu di su prostorije SDP-a, dalje nastavljajući spominjati "ofenzive" i slično.

Nataša, vaši politički obračuni me ne zanimaju, ali pošto me osobno prozivaš tako ću ti i odgovoriti.

Situacija koju spominješ s bivšim županom, je bio teatralan izraz neslaganja s određenim odlukama, bez bilo kakvog nasilja, a ostali smo u dobrim odnosima i prijatelji smo na društvenim mrežama, što nije slučaj s tobom jer učestalo lažno prozivaš i pišeš neistine. Pozivam te na javnu tribinu (debatu) i dajem ti pravo da odabereš temu iz novije hrvatske povijesti.

Netočna je i objava da smo izbacili udrugu udovica iz prostorija HVIDR-e. Navedeno ti može potvrditi i kuma, koja je tajnica te Udruge, kao i razlog. To je bila njihova vlastita odluka. Samo pitam se na čiji nagovor su otišli baš u zgradu partijskog Komiteta, koju, ako sam dobro upoznat, SDP je dobio u naslijeđe kao pravni sljednik Saveza komunista Hrvatske - napisao je, među ostalim, Dražan Pavlović.

Više OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2022 14:09