StoryEditor
ZagoraUZBUNA POD KAMIČKOM

Praktično cijeli gradski stožer završio u samoizolaciji, među njima i gradonačelnica: Sreća da mi je suprug bivši vojnik pa zna što je disciplina

Piše Diana Barbarić
23. ožujka 2020. - 21:36
Kristina Križanac nam je kazala da se za sada osjeća dobro.Tom Dubravec/ Arhiv/ HANZA MEDIA

Svi članovi Stožera civilne zaštite grada Sinja koji su sudjelovali na zasjedanju 19. ožujka održanom u Gradskoj vijećnici, nalaze se u samoizolaciji jer su bili u istoj prostoriji sa zaraženom osobom. Ukupno ih je 11, a među njima i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Naime, na toj je sjednici bila i osoba kojoj je naknadno potvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Dobra je vijest da su tom prilikom svi sudionici sastanka imali zaštitne maske i rukavice.

Kontaktirali smo Kristinu Križanac i pitali je kako se osjeća i kako zapravo izgleda njezin dan u samoizolaciji.

- Za sada se osjećam dobro. Sinoć mi je, kad sam u 22. 30 saznala da je jedan od članova našega stožera pozitivan na koronavirus bio lagani šok, ali sad sam već mirna. Zaista smo na tom sastanku poduzeli sve mjere opreza, čak i poštivali razmak od dva metra i sve preporuke Nacionalnog kriznog stožera, tako da vjerujem da ćemo svi mi biti dobro i da za nas nema opasnosti. Ali svakako ćemo ispoštovati pravila samoizolacije - kazala nam je večeras gradonačelnica Sinja.

Kaže kako cijeli dan dobiva poruke podrške svojih dragih Sinjana i brojnih kolega i prijatelja i svima im puno zahvaljuje. Napominje kako će Grad Sinj i njihov Stožer civilne zaštite i dalje normalno funkcionirati i funkcionira i sada, jer sve aktivnosti koordiniraju putem mobitela. Svi su u samoizalaciji, ali, kaže Križanac, svi su dobro.

- Čak sam večeras imenovala i dodatnih šest pridruženih članova u naš Stožer. Neka nas ima. Svojim sugrađanima i svim Hrvatima poručujem da stoje doma koliko god je to moguće i slušaju nacionalni lokalne krizne stožere. Doći će bolji dani, treba ovo izdržati. Sreća da nam Krizni stožer vode odgovorni ljudi, kapa im do poda - ističe Kristina Križanac.

Na upit kako je doma organizirala život, odgovara kako je sretna okolnost da joj je suprug disciplinirani bivši vojnik, a sinu je već 20 godina, pa je sve to nekako lakše izorganizirati. 

- A ja praktički ne izlazim iz sobe i ne skidam se s mobitela cijeli dan - smije se gradonačelnica,

Na zdravlje joj bilo!

#KORONAVIRUS#KORONAVIRUS U SINJU#KRISTINA KRIŽANAC#SAMOIZOLACIJA#OSTAJEMDOMA

Izdvojeno

16. lipanj 2020 22:54