StoryEditorOCM
ZagoraOTVORENA VRATA

Mladi Imoćani više ne hrle u Njemačku, zar ste sumnjali da nisu otkrili način kako dobro zaraditi i biti bliže kući

Piše Braco Ćosić
10. svibnja 2023. - 19:16

U organizaciji Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske akademije i Postaje granične policije danas je ispred srednjih škola u Imotskom održana zanimljiva prezentacija svih rodova hrvatske policije, kao i njihove opreme.

Sve se odvijalo u sklopu kampanje "Postani policajac", a u cilju informiranja mladih do 28 godina života o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka tijekom predstojeće nastavne godine. Na nekoliko informacijskih pultova bila je postavljena oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Učenici su se mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična, specijalna i interventna, te protueksplozijski odjel i prevencija), te razgovarati s policajcima o temama za koje su imotski školarci pokazivali zanimanje.

Očito dugogodišnja tradicija ulaska mladih Imoćana u redove policije, koja seže još u doba osnivanja samostalne hrvatske države, pokazala se i na ovoj manifestaciji, velikim zanimanjem učenika četiriju srednjih škola. Raspitivali su se, tražili kontakte, zanimali se za rad protuterorističke i interventne policije, te razgledavali modernu tehniku, posebno onu koju u svom svakodnevnom poslu koriste granični policajci.

Ništa čudno s obzirom na činjenicu da je Imotska krajina jedna od krajnjih točaka Schengenskog sustava i da brojni građani s ovog područja rade upravo u graničnoj policiji.

image
Braco Ćosić
image
Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:30