StoryEditorOCM
ZagoraFešta u Dugopolju

Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije: ‘Moja prva torba‘ sastavni je dio 30.000 obitelji. Ovaj projekt je najbliži srcu

Piše Mozaik SD
22. svibnja 2024. - 18:28

U Galenskom laboratoriju Splitsko-dalmatinske županije u Dugopolju obilježeno je jubilarno 30.000 izdanje "Moje prve torbe".

Radi se o projektu Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije koji je inicirao njezin ravnatelj Ante Mihanović prije deset godina, a namijenjen je za sve rodilje i bebe.

image

Moje prve torbe 

 

Božidar Vukičević/Cropix

- Naše poslovanje nam je omogućilo da osim razvoja proizvodnje i ljekarničkog segmenta, možemo pokazati i društvenu odgovornost - rekao je ravnatelj Mihanović.

- Ovo nam je srcu najbliži projekt. Zadnjih devet, deset godina, realizirali smo preko 30.000 torbi za naše najmlađe, gdje smo kroz svoj rad željeli poslati poruku i drugim poduzećima i ustanovama u malom mikrosegmentu poboljšanja demografske politike - pojašnjava Ante Mihanović.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

Ravnatelj je naglasio da su u doba pandemije koronavirusa bili gotovo jedini u Hrvatskoj koji su proizvodili antiseptike i dezinficijense.

- Cilj je u idućih deset godina razviti još proizvodnih pogona kako bi ovaj embrio farmaceutske industrije koji imamo ovdje u Splitu zapravo došao do prave farmaceutske industrije, kako bismo mogli dodatno razvijati i naše studente kroz tehnologiju, analitiku, kroz registraciju lijekova i kroz kontrolu kvalitete, dakle sva ona znanja koja do jučer ovdje na području Dalmacije nisu ni postojala - istaknuo je ravnatelj Mihanović.

On je naglasio kako su u susjedstvu kupili zemljište za gradnju novog pogona.

- Ova zgrada u kojoj se sada nalazimo je tehnološki najzahtjevnija zgrada u Dalmaciji zbog toga što imamo niz tehnoloških modaliteta koje moramo zadovoljiti i međusobno uskladiti. Projektanti bi trebali to odraditi kroz nekih desetak dana i tada bi trebali krenuti sa razradom projekta - naglasio je Mihanović.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je bio nazočan svečanosti u Dugopolju,  pohvalio je Ljekarnu SDŽ na čelu sa ravnateljem Mihanovićem, jer je,  kako je kazao, oslonac u zdravstvenom segmentu na području cijele Dalmacije.

- Hvala im na tome što su kupili zemlju, što će raditi novi pogon i što na tome neće stati, i iznad svega moram izreći još jedno hvala za širenje ljekarničke djelatnosti u što manjim mjestima na području Splitsko - dalmatinske županije - rekao je župan Boban i dodao da je projekt "Moja prva torba"  sastavni dio  30.000 obitelji koji znaju da županijska ljekarna vodi brigu o njima.

Župan Boban je posebno pohvalio i Galenski laboratorij koji ima vlastitu proizvodnju masti, lijekova, svega onoga neophodnog u modernoj farmaciji.

Ravnatelj Ante Mihanović sa suradnicima potom je župana Blaženka Bobana i okupljene brojne novinare poveo u obilazak pogona.

- Vani je Dugopolje, ali je unutra Amerika - pojasnili su slikovito Mihanovićevi suradnici.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image

Detalj iz proizvodnje

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image

Ravnatelj Mihanović pokazuje moderno postrojenje

 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 11:43