StoryEditorOCM
Zagoraneobičan slučaj

Iskusni vrgorski policajac oštetio auto koleginoj supruzi, a DORH odbacio kaznenu prijavu!? ‘Obrazloženje je bizarno‘

Piše Mate Primorac
20. svibnja 2024. - 12:50
MUP je pokrenuo disciplinski postupak protiv 60-godišnjeg policajca, a kako doznajemo od njegovih kolega iz postaje, Disciplinski sud u Splitu odlučio mu je dati - otkazNikolina Vuković Stipaničev/Cropix/Ilustracija

Djelatnici Postaje granične policije u Vrgorcu (PGP) ostali su šokirani nakon što su počele kružiti priče kako je Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću, nadležno za taj dio Splitsko-dalmatinske županije, odbacilo kaznenu prijavu protiv 60-godišnjeg policajca iz Novog naselja, vrgorskog prigradskog kvarta.

Slučaj se dogodio u prosincu prošle godine ispred ugositeljskog objekta, a tada je revoltirani 60-godišnjak došao na parkiralište kafića i oštrim predmetom igrebao i išarao automobil koji je vozila supruga njegova kolege iz postaje. Potraga za počiniteljem trajala je gotovo mjesec dana, a dok su ga kolege tražile, policajac je dolazio na posao, dijelio "moralne lekcije" mlađima, kontrolirao građane, čuvao državnu granicu...

Sve dok se netko nije sjetio uzeti snimke s nadzornih kamera koje su se nalazile na objektima oko kafića kako bi se konačno identificirao počinitelj. Cijeli slučaj doslovno je uzburkao duhove u PGP-u, ali i u Vrgorskoj krajini.

Mnogi su ostali u nevjerici, jer bez obzira kakav glas nekoga pratio, ljudi u manjim sredinama još uvijek doživljavaju policajce kao osobe koje bi svojim ponašanjem i radom trebale biti primjer u društvu. No, u ovom slučaju bačena je velika ljaga na MUP-ove službenike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 01:43