StoryEditorOCM
Zagoraljeto u prološcu

Imotske kuće za odmor ni ovoga ljeta ne zjape prazne, u jednoj od njih posjetili smo goste iz Poljske: Htjeli smo bliže moru, ali ovdje je povoljnije. Bitno je da imamo bazen

Piše Braco Ćosić
12. srpnja 2021. - 08:47
'Hrana je odlična, imamo pun hladnjak i susretljive ljude u selu, pa što nam više treba', naglašavaju gosti iz okolice Gdanjska Braco Ćosić

U Imotskoj krajini tijekom prvih desetak dana srpnja odmara se pet posto više stranih gostiju nego u istom lanjskom razdoblju.

U "prijevodu" s tih suhih statističkih podataka kakvima nas svakog ljeta bombardiraju sa svih strana, to znači da na istočnom dijelu Zagore boravi oko 700 turista. Prema podacima Turističke zajednice Imota, u funkciji su 374 kuće za odmor, što je za razliku od prošle godine povećanje za 25 objekata.

I konačno, osim neprikosnovenih Nijemaca koji i dalje čvrsto drže prvo mjesto među stranim gostima Imotske krajine, vrtoglav uspon ove godine bilježe Poljaci. Turisti iz te države otkrili su čari dalmatinskog zaleđa pa nema mjesta gdje se nudi odmor a da u njima nema Poljaka.

Stoga nam nije trebalo puno vremena za pronalazak nekoliko obitelji koje uživa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:33