StoryEditorOCM
ZagoraPROMJENE NA KOŽI

Imoćane ubija opasan tumor, stručnjakinja upozorava: Ovo je jedan od najtoplijih dijelova Hrvatske, hitno kod doktora!

Piše Braco Ćosić
5. lipnja 2023. - 19:07

Imotski je doista dobio privilegij s organiziranim besplatnim pregledom kože i madeža njegovih stanovnika.

U mjestima u Hrvatskoj, a takvih nažalost imamo mnogo, gdje nema takvih liječnika specijalista ili ih ima vrlo malo, jučer je u središte Imotske krajine pristiglo njih četvero, predvođeni prof. dr. Mirnom Šitum.

Prema njezinim riječima, važno je da se svi oni građani koji sumnjaju na dermatološke probleme uzrokovane izlaganjem suncu, konzultiraju sa svojim obiteljskim liječnicima ako vide kakve promjene na koži.

image

Brojni građani prijavili su se za pregled stanja svoje kože

Braco Ćosić

- Imali smo dosta prijavljenih građana i zabrinuti smo njihovim informacijama o tome koliko rijetko posjećuju dermatologe. To nikako nije dobro kada znamo da je Imotski jedan od najtoplijih gradova u Hrvatskoj, gdje temperatura ljeti zna dosegnuti i 43 Celzijevih stupnjeva, a s druge strane imaju sreću da u svom gradu imaju i odličnog dermatologa - kazala je prof. dr. Šitum.

- Osim Lošinja, nijedan hrvatski otok nema dermatologa, pa ni oni najveći kao što su Brač, Korčula ili Hvar. Bili smo u Ličko-senjskoj županiji koja nema dermatologa, Istra ima vrlo malo liječnika naše struke, bili smo u Pazinu i sada idemo u Vukovar, čija bolnica također nema specijalista za bolesti kože.

Godišnje pregledamo između pet i šest tisuća ljudi, a Imoćani su iznimno zainteresirani. Pregledi su besplatni, a za njih ne treba uputnica niti je čekanje dugo - zaključila je naša sugovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:45