StoryEditor
ZagoraPUT PUTUJEM...

Evo koliko je osoba iz Sinja i cijele Cetinske krajine prošle i ove godine otišlo u inozemstvo i trajno iselilo, podatke objavila policija

Piše DALMACIJA SD
17. svibnja 2022. - 14:11

Prateći službenu statistiku o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, uočeno je da se sve više nezaposlenih odjavljuje sa Zavoda zbog zapošljavanja u inozemstvu. Iz tog razloga, prošle godine s HZZ-a su brisane 103 nezaposlene osobe iz Cetinske krajine, među kojima je 56 osoba s područja grada Sinja. Od 1. siječnja do 30. travnja ove godine iz evidencije nezaposlenih brisano je 39 osoba s područja Cetinske krajine, od kojih je 39 iz grada Sinja, piše Ferata.

S obzirom da se dio nezaposlenih ne prijavljuje u evidenciju HZZ-a, ali i zbog činjenice da se jedna osoba tijekom jedne godine na HZZ može prijaviti i odjaviti više puta, ovi podaci nisu relevantni za praćenje iseljavanja. Stoga su sinjski novinari od Policijske uprave splitsko-dalmatinske zatražili informacije o broju odjava prebivališta zbog trajnog odlaska u inozemstvo.

Prema podacima PU SD, od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2021.godine na području nadležnosti Policijske postaje Sinj evidentirano je 16 trajnih odjava prebivališta za inozemstvo, a od 1. siječnja 2022. do 30. travnja 2022. godine, dakle u samo 4 mjeseca, evidentirano je 10 trajnih odjava.

Dakle, 26 osoba koje su tijekom prošle i ove godine napustile Cetinsku krajinu ne razmišljaju o skorom povratku, navodi Ferata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 14:14