StoryEditorOCM
Dalmacijagrad alkara

Sve je spremno za viteški megdan: vojvoda odredio kopljanike 303. Alke, evo tko će se sve nadmetati za slavodobitnika

28. srpnja 2018. - 00:59

Alkarski vojvoda Boško Ramljak, koji poslije izbora na skupštini Viteškog alkarskog društva u travnju na ovogodišnjim alkarskim slavljima prvi put obavlja tu dužnost, u petak je odredio alkare koji će sudjelovati na 303. Sinjskoj alci.

Alka će se, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, održati 5. kolovoza. Za slavodobitnika će se nadmetati alkari kopljanici: alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, Ante Runje, zamjenik alaj-čauša, Alen Poljak, slavodobitnik 302. Sinjske alke, Ante Zorica, slavodobitnik Svečane Sinjske alke u Vukovaru, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Frano Ivković, Nenad Marić, Alen Poljak, Tino Radanović, Mario Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević i Ivo Zorica.

Za barjaktara na 303. Sinjskoj alci vojvoda Ramljak odredio je bivšeg alkara Darka Jadrijevića. U pratnji barjaka s isukanim sabljama jahat će Bože Mandac, Stipe Jukić, Martin Šušnjara i debitanti u alkarskoj povorci Stipe Bogdan i Mihovil Župa. Za svoga ađutanta vojvoda Ramljak odredio je alkara Marka Vrcu.

Alkarski vojvoda je vrhovni zapovjednik alkarske povorke na čelu koje će i ove godine, 14. put za redom, stupati alaj-čauš Ivo Vukasović Parin, a na začelju njegov zamjenik Senijo Šabić. Da se i 303. alkarska nadmetanja odvijaju u duhu strogih alkarskih propisa i prastarih običaja starat će se Časni sud u kojemu su Boško Vladović kao predsjednik, te članovi dr. sc. Tomislav Župić i Tonći Bešlić.

Sveukupna 303. alkarska slavlja odvijat će se po odlukama Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva pod ravnanjem predsjednika dr. Stipe Jukića i njegovih najbližih suradnika, potpredsjednika Dinka Bošnjaka i tajnika dr. Ivana Nasića.
Toni Paštar

Dolazi i izbornik Dalić
Izbornik "vatrenih" Zlatko Dalić potvrdio je dolazak na 303. Sinjsku alku. To nam je u petak potvrdio predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić, ujedno najavljujući da će Dalić biti počasni gost VAD-a u svečanoj alkarskoj loži s najvišim uzvanicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:17