stdClass Object ( [id] => 1353220 [title] => U Kaštelima se još uvijek kvadrat može kupiti i za 1500 €, ne luduju ni cijene u novogradnjama. Ima zanimljivih ponuda [alias] => u-kastelima-se-jos-uvijek-kvadrat-moze-kupiti-i-za-1500-ne-luduju-ni-cijene-u-novogradnjama-ima-zanimljivih-ponuda [catid] => 452 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U gradu podno Kozjaka situacija na tržištu nekretnina dijelom je različita u odnosu na Split i susjedni mu Solin.

– Cijene se kreću oko 2500 eura po kvadratu s PDV-om, a u novogradnjama 2700 eura, povoljnije su u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja – kazala nam je Jasminka Biliškov iz "Biliškov nekretnina", dodajući:

– Dapače, Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto. Svi potrebni sadržaji za mlade obitelji i kvalitetu života na zavidnoj su razini – kaže dopredsjednica Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u i predsjednica Udruženja pri Županijskoj komori Split, te dodaje da kupaca ima i da najviše traže manje dvosobne stanove površine 50 do 60 metara četvornih.

Da su novogradnje uz more, cijena bi bila veća od 3000 eura po kvadratu, ali uz more su uglavnom obiteljske kuće. Pokraj onih otprije gradi se poneka nova, dok višestambenih zgrada nema – naglašava naša sugovornica.

Što se tiče rabljenih stanova, i oni su jeftiniji u odnosu na splitsko i solinsko okruženje.

– Rabljeni stanovi prodaju se po cijenama od 1500 do 2500 eura po kvadratu, ovisno o poziciji i uređenosti – kaže Biliškov i podsjeća:

– Kaštela su neko vrijeme bila "hit", a najviše kupaca dolazilo je iz Splita. Uglavnom su to bile mlade obitelji, ali i umirovljenici koji su prodavali svoj stan u Splitu po višoj cijeni od one u Kaštelima, u kojima su kupovali novi stan, a ostatak novca im je uz mirovinu omogućio kvalitetnije življenje.

Prema našim saznanjima, investitori u stambenoj gradnji uglavnom su domaći ljudi, i to oni koji imaju građevinske tvrtke. Zemljišta za gradnju u Kaštelima još ima, ali...

---

image

Cijene su niže u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

– Ali se investitorima gradnja sve manje isplati jer su uvjeti u kaštelanskim prostornim planovima strogi, a namjera ih je još i postrožiti, na primjer u broju obveznih parkirnih mjesta u sklopu objekta. Drugi je problem dopuštena katnost višestambenih objekata. Kaštela su sedmi po veličini grad u Hrvatskoj u kojem nemamo zonu visoke gradnje, a trebali bismo imati u jednom dijelu gdje bi bio formiran trg. Investitorima bi gradnja takvih objekata bila isplativija, a trg s visokom gradnjom pridonio bi da Kaštela i po prostornom uređenju budu više grad – naglašava jedan od naših sugovornika, koji je, kao i većina njegovih kolega, želio ostati anoniman, dodajući da bi bila dovoljna visina zgrada prizemlje plus pet katova.

Kad se govori o katnosti, valja napomenuti da je po GUP-u Kaštela maksimalan broj etaža podrum, suteren, prizemlje i dva kata. Iznimka su planirana urbana stambena susjedstva gdje su dopušteni podrum, suteren, prizemlje i četiri kata. Minimalna površina obuhvata "susjedstva" je jedan hektar. "Susjedstva", međutim, nisu naišla na odaziv investitora.

No nisu to jedine primjedbe koje investitori imaju na kaštelansku gradsku vlast. Jedna od njih, kako upozoravaju pojedini, jest da se sporo izdaju dozvole.

– Najvažnije je da se odrede pravila koja će investitori slijediti – požalio nam se jedan od njih, naglašavajući da se u Kaštelima gradi svugdje, što će reći gdje postoje ikakvi uvjeti, kao i da se više ne gleda je li građevinska parcela "ispod ili iznad" stare kaštelanske ceste.

Dugogodišnji investitor i vlasnik građevinske tvrtke na području Kaštela, pak, kazuje:

– Općenito, zastoj je u prometu nekretnina, promet nije kao što je bio unatrag šest mjeseci. Ponuda je manja, nema dovoljno nekretnina, a manja je i potražnja – naglašava, iznoseći svoju procjenu:

– Cijene nisu padale i neće, ali neće ni rasti, niti će divljati kao do sada.

---

image

Zemljišta za gradnju u Kaštelima još ima, ali...

Zvonimir Barišin/Cropix
---

Naš sugovornik pritom navodi da je cijena građevinskog materijala u godinu dana porasla za 30 posto, a rad od 30 do 40 posto.

– Sat rada meštra košta 12 eura, a radnika osam eura – navodi nam primjer.

Podsjećajući i sa svoje strane da se u Kaštelima grade manji objekti, informirao nas je da je upravo pred useljenjem zgrada koju je izgradio s osam stambenih jedinica i zajedničkom garažom, koje su prodane po prosječnoj cijeni od 2500 eura po kvadratu. U planu, pak, ima gradnju novih objekata sličnih karakteristika.

Primjere iz ponude na kaštelanskom tržištu stambenih kvadrata potražili smo na nekretninskom portalu "Njuškalo".

Dakle, u Kaštel Lukšiću se u manjoj stambenoj zgradi, izgrađenoj 2004. godine, prodaje stan u visokom potkrovlju površine 87 kvadrata. Tražena cijena je 189.900 eura, ili 2182 eura po kvadratu. Cijena uključuje i dva parkirna mjesta te četiri zajednička parkirna mjesta koja se dijele sa susjedima.

U Kaštel Gomilici je u prodaji stan od 60 kvadrata, s traženom cijenom od 229.000 eura, ili 3816 eura po kvadratu. Godina izgradnje je 2012., a stanu pripadaju i krovna terasa od 50 kvadrata, dupla garaža, posebno zatvorena, i vanjsko parkirno mjesto.

Ono što ovaj oglas razlikuje od ostalih jest mogućnost kupnje još jednog stana, koji je vrata uz vrata s navedenim, u paketu ili odvojeno. Drugi stan ima isti raspored prostorija i jedno parkirno mjesto. Cijena mu je 169.000 eura. Oba stana u paketu koštaju 389.000 eura.

Stan od 115 kvadrata u ponudi je u Kaštel Sućurcu. Tražena cijena je 200.000 eura, ili 1739 eura po kvadratu. Nalazi se u prizemlju u kući, a pripadaju mu i okućnica od 200 kvadrata, terasa od 16 kvadrata i vanjsko parkirno mjesto. Uz to je potpuno namješten.

---

image

Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto

Nikola Vilić/Cropix
---

U Kaštel Starom se prodaje stan od 30 kvadrata po cijeni od 125.000 eura, ili 4166 eura po kvadratu. Cijenu, naravno, diže podatak da je u stambenoj zgradi (u prizemlju dvokatnice) koja je svega 100 metara od plaže, a to znači u staroj jezgri ovog Kaštela.

Zanimljiva je, pak, napomena prodavatelja koja pokazuje kako u jednom dijelu funkcionira tržište. Navodeći da je stan potpuno namješten, te da je zadnja renovacija obavljena 2021. godine, dodaju da je stan od tada korišten samo dva mjeseca "jer vlasnici žive i rade u inozemstvu".

Sljedeći primjer, ovaj put iz Kaštel Novog, svjedoči da u Kaštelima ima i novogradnji. U ponudi su tako stanovi koji će biti useljivi u zimu ove godine. Cijena im je 3000 eura neto po kvadratu. Po tom cjeniku stan od 54,40 kvadrata košta 163.000 eura.

Ovi "neto kvadrati" jasniji su kad se zna da stanovi imaju ostavu u podrumu zgrade, vanjska i garažna parkirna mjesta, a neki od stanova i pripadajući vrt.

Kakvo je stanje u ostatku Dalmacije pročitajte na donjim linkovima:
 

Mejaši i Sirobuja postali najveća gradilišta u Splitu, evo koliko koštaju stanovi; Investitori ogorčeni na gradsku vlast

Kvadrati u novogradnjama u Solinu dostigli splitske cijene; A kakva je ponuda rabljenih stanova? ‘Jako dobro se prodaju‘

Za stan u Splitu treba dati i milijun eura, za suteren se traži 8.000 po kvadratu; Stručnjaci: ‘Tome se bliži kraj...‘

Solin: Kvadrat u novogradnji ide preko 3000 €, starih stanova gotovo da i nema. Agencije upozoravaju na lošu praksu...

Zadar: Na top-lokacijama cijena je 4000 eura po kvadratu, a ‘ćiba‘ je išla na 4270. Ipak, popustila je navala stranaca

Dubrovnik: Razlika između tražene i ostvarene cijene ide i do 30 posto! I bez toga cijene su ‘urnebesne‘

Šibenik: Baldekin je najskuplji, ali ne zaostaju previše ni Vidici, Šubićevac... A jedan grad u županiji je top-meta!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => povoljnije od solina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => povoljnije od solina 2 0 7201 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-29 19:19:57 [created_by] => 3137 [created_by_alias] => Jadranka Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-06 20:25:56 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-01-06 20:25:37 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 452 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => S mora i kraja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=U Kaštelima se još uvijek kvadrat može kupiti i za 1500 €, ne luduju ni cijene u novogradnjama. Ima zanimljivih ponuda page_title=U Kaštelima se još uvijek kvadrat može kupiti i za 1500 €, ne luduju ni cijene u novogradnjama. Ima zanimljivih ponuda [metakey] => Kaštela, cijene kvadrata, cijene kvadrata u kaštelima, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/29\/26301752.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/29\/1434813.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/29\/25550244.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/29\/23976681.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Zvonimir Bari\u0161in, Tom Dubravec\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Zvonimir Bari\u0161in\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ka\u0161tela su neko vrijeme bila \u2018hit\u2018, a najvi\u0161e kupaca dolazilo je iz Splita<\/p>","

Ka\u0161tela\u00a0su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odli\u010dno povezana, kanalizacijski sustav je izgra\u0111en i more je potpuno \u010disto<\/p>","

Zemlji\u0161ta za gradnju u Ka\u0161telima jo\u0161 ima, ali...<\/p>","

Cijene su ni\u017ee\u00a0u odnosu na Split, a kvaliteta \u017eivljenja nije ni\u0161ta manja<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26301752_1920.jpg":"1920x1080","k_26301752_1280.jpg":"1280x1280","k_26301752_1024.jpg":"1024x1024","k_26301752_640.jpg":"640x640","k_26301752_480.jpg":"480x480","k_26301752_340.jpg":"340x340","k_26301752_220.jpg":"220x220","o_26301752_1280.jpg":"1280x853","o_26301752_1024.jpg":"1024x682","o_26301752_640.jpg":"640x426","o_26301752_480.jpg":"480x320","o_26301752_340.jpg":"340x226","o_26301752_220.jpg":"220x146","h_26301752_1280.jpg":"1280x854","h_26301752_1024.jpg":"1024x683","h_26301752_640.jpg":"640x427","h_26301752_480.jpg":"480x320","h_26301752_340.jpg":"340x227","h_26301752_220.jpg":"220x147","pp_26301752_1280.jpg":"1280x1628","pp_26301752_1024.jpg":"1024x1303","pp_26301752_640.jpg":"640x814","pp_26301752_480.jpg":"480x611","pp_26301752_340.jpg":"340x432","pp_26301752_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_1434813_1920.jpg":"1920x1080","k_1434813_1280.jpg":"1280x1280","k_1434813_1024.jpg":"1024x1024","k_1434813_640.jpg":"640x640","k_1434813_480.jpg":"480x480","k_1434813_340.jpg":"340x340","k_1434813_220.jpg":"220x220","o_1434813_1280.jpg":"1280x852","o_1434813_1024.jpg":"1024x681","o_1434813_640.jpg":"640x426","o_1434813_480.jpg":"480x319","o_1434813_340.jpg":"340x226","o_1434813_220.jpg":"220x146","h_1434813_1280.jpg":"1280x854","h_1434813_1024.jpg":"1024x683","h_1434813_640.jpg":"640x427","h_1434813_480.jpg":"480x320","h_1434813_340.jpg":"340x227","h_1434813_220.jpg":"220x147","pp_1434813_1280.jpg":"1280x1628","pp_1434813_1024.jpg":"1024x1303","pp_1434813_640.jpg":"640x814","pp_1434813_480.jpg":"480x611","pp_1434813_340.jpg":"340x432","pp_1434813_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25550244_1920.jpg":"1920x1080","k_25550244_1280.jpg":"1280x1280","k_25550244_1024.jpg":"1024x1024","k_25550244_640.jpg":"640x640","k_25550244_480.jpg":"480x480","k_25550244_340.jpg":"340x340","k_25550244_220.jpg":"220x220","o_25550244_1280.jpg":"1280x853","o_25550244_1024.jpg":"1024x682","o_25550244_640.jpg":"640x426","o_25550244_480.jpg":"480x320","o_25550244_340.jpg":"340x226","o_25550244_220.jpg":"220x146","h_25550244_1280.jpg":"1280x854","h_25550244_1024.jpg":"1024x683","h_25550244_640.jpg":"640x427","h_25550244_480.jpg":"480x320","h_25550244_340.jpg":"340x227","h_25550244_220.jpg":"220x147","pp_25550244_1280.jpg":"1280x1628","pp_25550244_1024.jpg":"1024x1303","pp_25550244_640.jpg":"640x814","pp_25550244_480.jpg":"480x611","pp_25550244_340.jpg":"340x432","pp_25550244_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23976681_1920.jpg":"1920x1080","k_23976681_1280.jpg":"1280x1280","k_23976681_1024.jpg":"1024x1024","k_23976681_640.jpg":"640x640","k_23976681_480.jpg":"480x480","k_23976681_340.jpg":"340x340","k_23976681_220.jpg":"220x220","o_23976681_1280.jpg":"1280x853","o_23976681_1024.jpg":"1024x682","o_23976681_640.jpg":"640x426","o_23976681_480.jpg":"480x320","o_23976681_340.jpg":"340x226","o_23976681_220.jpg":"220x146","h_23976681_1280.jpg":"1280x854","h_23976681_1024.jpg":"1024x683","h_23976681_640.jpg":"640x427","h_23976681_480.jpg":"480x320","h_23976681_340.jpg":"340x227","h_23976681_220.jpg":"220x147","pp_23976681_1280.jpg":"1280x1628","pp_23976681_1024.jpg":"1024x1303","pp_23976681_640.jpg":"640x814","pp_23976681_480.jpg":"480x611","pp_23976681_340.jpg":"340x432","pp_23976681_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38186107 Threads: 4 Questions: 7085039397 Slow queries: 3297494 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608021599 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) ) [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/u-kastelima-se-jos-uvijek-kvadrat-moze-kupiti-i-za-1500-ne-luduju-ni-cijene-u-novogradnjama-ima-zanimljivih-ponuda-1353220 [printLink] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/u-kastelima-se-jos-uvijek-kvadrat-moze-kupiti-i-za-1500-ne-luduju-ni-cijene-u-novogradnjama-ima-zanimljivih-ponuda-1353220?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 454775 [name] => Kaštela [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kastela [link] => /tag/kastela ) [1] => stdClass Object ( [id] => 373742 [name] => cijene kvadrata [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cijene-kvadrata [link] => /tag/cijene-kvadrata ) [2] => stdClass Object ( [id] => 743103 [name] => cijene kvadrata u kaštelima [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-06 21:26:10 [main_article_id] => 0 [alias] => cijene-kvadrata-u-kastelima [link] => /tag/cijene-kvadrata-u-kastelima ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => povoljnije od solina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Kaštelima se još uvijek kvadrat može kupiti i za 1500 €, ne luduju ni cijene u novogradnjama. Ima zanimljivih ponuda [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3137 [name] => Jadranka Matić [username] => jadranka-mati [email] => jadranka-mati@sd.hr [password] => $2y$10$rptinSbM9PNBMdkwW36PieXnKxJh3/XMK/zTP6X3O7dCT3CR0tQta [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jadranka-matic-3137 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1655 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/af2202406651f2ab1229c153eb4611e2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/29/26301752.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Zvonimir Barišin, Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] =>

Kaštela su neko vrijeme bila ‘hit‘, a najviše kupaca dolazilo je iz Splita

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/29/26301752.jpg [title] =>

Kaštela su neko vrijeme bila ‘hit‘, a najviše kupaca dolazilo je iz Splita

Zvonimir Barišin, Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/29/1434813.jpg [title] =>

Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto

Nikola Vilić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/29/25550244.jpg [title] =>

Zemljišta za gradnju u Kaštelima još ima, ali...

Zvonimir Barišin/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/29/23976681.jpg [title] =>

Cijene su niže u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja

Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U gradu podno Kozjaka situacija na tržištu nekretnina dijelom je različita u odnosu na Split i susjedni mu Solin.

– Cijene se kreću oko 2500 eura po kvadratu s PDV-om, a u novogradnjama 2700 eura, povoljnije su u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja – kazala nam je Jasminka Biliškov iz "Biliškov nekretnina", dodajući:

– Dapače, Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto. Svi potrebni sadržaji za mlade obitelji i kvalitetu života na zavidnoj su razini – kaže dopredsjednica Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u i predsjednica Udruženja pri Županijskoj komori Split, te dodaje da kupaca ima i da najviše traže manje dvosobne stanove površine 50 do 60 metara četvornih.

Da su novogradnje uz more, cijena bi bila veća od 3000 eura po kvadratu, ali uz more su uglavnom obiteljske kuće. Pokraj onih otprije gradi se poneka nova, dok višestambenih zgrada nema – naglašava naša sugovornica.

Što se tiče rabljenih stanova, i oni su jeftiniji u odnosu na splitsko i solinsko okruženje.

– Rabljeni stanovi prodaju se po cijenama od 1500 do 2500 eura po kvadratu, ovisno o poziciji i uređenosti – kaže Biliškov i podsjeća:

– Kaštela su neko vrijeme bila "hit", a najviše kupaca dolazilo je iz Splita. Uglavnom su to bile mlade obitelji, ali i umirovljenici koji su prodavali svoj stan u Splitu po višoj cijeni od one u Kaštelima, u kojima su kupovali novi stan, a ostatak novca im je uz mirovinu omogućio kvalitetnije življenje.

Prema našim saznanjima, investitori u stambenoj gradnji uglavnom su domaći ljudi, i to oni koji imaju građevinske tvrtke. Zemljišta za gradnju u Kaštelima još ima, ali...

---

image

Cijene su niže u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

– Ali se investitorima gradnja sve manje isplati jer su uvjeti u kaštelanskim prostornim planovima strogi, a namjera ih je još i postrožiti, na primjer u broju obveznih parkirnih mjesta u sklopu objekta. Drugi je problem dopuštena katnost višestambenih objekata. Kaštela su sedmi po veličini grad u Hrvatskoj u kojem nemamo zonu visoke gradnje, a trebali bismo imati u jednom dijelu gdje bi bio formiran trg. Investitorima bi gradnja takvih objekata bila isplativija, a trg s visokom gradnjom pridonio bi da Kaštela i po prostornom uređenju budu više grad – naglašava jedan od naših sugovornika, koji je, kao i većina njegovih kolega, želio ostati anoniman, dodajući da bi bila dovoljna visina zgrada prizemlje plus pet katova.

Kad se govori o katnosti, valja napomenuti da je po GUP-u Kaštela maksimalan broj etaža podrum, suteren, prizemlje i dva kata. Iznimka su planirana urbana stambena susjedstva gdje su dopušteni podrum, suteren, prizemlje i četiri kata. Minimalna površina obuhvata "susjedstva" je jedan hektar. "Susjedstva", međutim, nisu naišla na odaziv investitora.

No nisu to jedine primjedbe koje investitori imaju na kaštelansku gradsku vlast. Jedna od njih, kako upozoravaju pojedini, jest da se sporo izdaju dozvole.

– Najvažnije je da se odrede pravila koja će investitori slijediti – požalio nam se jedan od njih, naglašavajući da se u Kaštelima gradi svugdje, što će reći gdje postoje ikakvi uvjeti, kao i da se više ne gleda je li građevinska parcela "ispod ili iznad" stare kaštelanske ceste.

Dugogodišnji investitor i vlasnik građevinske tvrtke na području Kaštela, pak, kazuje:

– Općenito, zastoj je u prometu nekretnina, promet nije kao što je bio unatrag šest mjeseci. Ponuda je manja, nema dovoljno nekretnina, a manja je i potražnja – naglašava, iznoseći svoju procjenu:

– Cijene nisu padale i neće, ali neće ni rasti, niti će divljati kao do sada.

---

image

Zemljišta za gradnju u Kaštelima još ima, ali...

Zvonimir Barišin/Cropix
---

Naš sugovornik pritom navodi da je cijena građevinskog materijala u godinu dana porasla za 30 posto, a rad od 30 do 40 posto.

– Sat rada meštra košta 12 eura, a radnika osam eura – navodi nam primjer.

Podsjećajući i sa svoje strane da se u Kaštelima grade manji objekti, informirao nas je da je upravo pred useljenjem zgrada koju je izgradio s osam stambenih jedinica i zajedničkom garažom, koje su prodane po prosječnoj cijeni od 2500 eura po kvadratu. U planu, pak, ima gradnju novih objekata sličnih karakteristika.

Primjere iz ponude na kaštelanskom tržištu stambenih kvadrata potražili smo na nekretninskom portalu "Njuškalo".

Dakle, u Kaštel Lukšiću se u manjoj stambenoj zgradi, izgrađenoj 2004. godine, prodaje stan u visokom potkrovlju površine 87 kvadrata. Tražena cijena je 189.900 eura, ili 2182 eura po kvadratu. Cijena uključuje i dva parkirna mjesta te četiri zajednička parkirna mjesta koja se dijele sa susjedima.

U Kaštel Gomilici je u prodaji stan od 60 kvadrata, s traženom cijenom od 229.000 eura, ili 3816 eura po kvadratu. Godina izgradnje je 2012., a stanu pripadaju i krovna terasa od 50 kvadrata, dupla garaža, posebno zatvorena, i vanjsko parkirno mjesto.

Ono što ovaj oglas razlikuje od ostalih jest mogućnost kupnje još jednog stana, koji je vrata uz vrata s navedenim, u paketu ili odvojeno. Drugi stan ima isti raspored prostorija i jedno parkirno mjesto. Cijena mu je 169.000 eura. Oba stana u paketu koštaju 389.000 eura.

Stan od 115 kvadrata u ponudi je u Kaštel Sućurcu. Tražena cijena je 200.000 eura, ili 1739 eura po kvadratu. Nalazi se u prizemlju u kući, a pripadaju mu i okućnica od 200 kvadrata, terasa od 16 kvadrata i vanjsko parkirno mjesto. Uz to je potpuno namješten.

---

image

Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto

Nikola Vilić/Cropix
---

U Kaštel Starom se prodaje stan od 30 kvadrata po cijeni od 125.000 eura, ili 4166 eura po kvadratu. Cijenu, naravno, diže podatak da je u stambenoj zgradi (u prizemlju dvokatnice) koja je svega 100 metara od plaže, a to znači u staroj jezgri ovog Kaštela.

Zanimljiva je, pak, napomena prodavatelja koja pokazuje kako u jednom dijelu funkcionira tržište. Navodeći da je stan potpuno namješten, te da je zadnja renovacija obavljena 2021. godine, dodaju da je stan od tada korišten samo dva mjeseca "jer vlasnici žive i rade u inozemstvu".

Sljedeći primjer, ovaj put iz Kaštel Novog, svjedoči da u Kaštelima ima i novogradnji. U ponudi su tako stanovi koji će biti useljivi u zimu ove godine. Cijena im je 3000 eura neto po kvadratu. Po tom cjeniku stan od 54,40 kvadrata košta 163.000 eura.

Ovi "neto kvadrati" jasniji su kad se zna da stanovi imaju ostavu u podrumu zgrade, vanjska i garažna parkirna mjesta, a neki od stanova i pripadajući vrt.

Kakvo je stanje u ostatku Dalmacije pročitajte na donjim linkovima:
 

Mejaši i Sirobuja postali najveća gradilišta u Splitu, evo koliko koštaju stanovi; Investitori ogorčeni na gradsku vlast

Kvadrati u novogradnjama u Solinu dostigli splitske cijene; A kakva je ponuda rabljenih stanova? ‘Jako dobro se prodaju‘

Za stan u Splitu treba dati i milijun eura, za suteren se traži 8.000 po kvadratu; Stručnjaci: ‘Tome se bliži kraj...‘

Solin: Kvadrat u novogradnji ide preko 3000 €, starih stanova gotovo da i nema. Agencije upozoravaju na lošu praksu...

Zadar: Na top-lokacijama cijena je 4000 eura po kvadratu, a ‘ćiba‘ je išla na 4270. Ipak, popustila je navala stranaca

Dubrovnik: Razlika između tražene i ostvarene cijene ide i do 30 posto! I bez toga cijene su ‘urnebesne‘

Šibenik: Baldekin je najskuplji, ali ne zaostaju previše ni Vidici, Šubićevac... A jedan grad u županiji je top-meta!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Zvonimir Barišin, Tom Dubravec/Cropix Nikola Vilić/Cropix Zvonimir Barišin/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Zvonimir Barišin, Tom Dubravec/Cropix

Kaštela su neko vrijeme bila ‘hit‘, a najviše kupaca dolazilo je iz Splita

Nikola Vilić/Cropix

Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto

Zvonimir Barišin/Cropix

Zemljišta za gradnju u Kaštelima još ima, ali...

Vladimir Dugandžić/Cropix

Cijene su niže u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s-mora-i-kraja/u-kastelima-se-jos-uvijek-kvadrat-moze-kupiti-i-za-1500-ne-luduju-ni-cijene-u-novogradnjama-ima-zanimljivih-ponuda-1353220 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5d196630775c48c3c2b4adfbcc26ddba1923aa91 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+Ka%C5%A1telima+se+jo%C5%A1+uvijek+kvadrat+mo%C5%BEe+kupiti+i+za+1500+%E2%82%AC%2C+ne+luduju+ni+cijene+u+novogradnjama.+Ima+zanimljivih+ponuda&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fu-kastelima-se-jos-uvijek-kvadrat-moze-kupiti-i-za-1500-ne-luduju-ni-cijene-u-novogradnjama-ima-zanimljivih-ponuda-1353220 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fu-kastelima-se-jos-uvijek-kvadrat-moze-kupiti-i-za-1500-ne-luduju-ni-cijene-u-novogradnjama-ima-zanimljivih-ponuda-1353220 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => povoljnije od solina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
S mora i krajapovoljnije od solina

U Kaštelima se još uvijek kvadrat može kupiti i za 1500 €, ne luduju ni cijene u novogradnjama. Ima zanimljivih ponuda

Piše Jadranka Matić
6. siječnja 2024. - 21:25

U gradu podno Kozjaka situacija na tržištu nekretnina dijelom je različita u odnosu na Split i susjedni mu Solin.

– Cijene se kreću oko 2500 eura po kvadratu s PDV-om, a u novogradnjama 2700 eura, povoljnije su u odnosu na Split, a kvaliteta življenja nije ništa manja – kazala nam je Jasminka Biliškov iz "Biliškov nekretnina", dodajući:

– Dapače, Kaštela su komunalno jako dobro opremljena, cestovno odlično povezana, kanalizacijski sustav je izgrađen i more je potpuno čisto. Svi potrebni sadržaji za mlade obitelji i kvalitetu života na zavidnoj su razini – kaže dopredsjednica Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u i predsjednica Udruženja pri Županijskoj komori Split, te dodaje da kupaca ima i da najviše traže manje dvosobne stanove površine 50 do 60 metara četvornih....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 12:47