Godinama su najbolje čuvana šibenska gastronomska tajna. Ma što godinama, desetljećima, možda i stoljećima.
Sve što je uz njih vezano tajno je i mistično, ništa se ne zna pouzdano, čak ni kad Google konzultirate. I da se ne znam koliko trudite, nećete naći ne samo dva koliko-toliko pouzdana povijesna izvora, nego ni dva Šibenčanina koji će o njima reći jedno te isto. A da se pritom ne posvađaju.
Jer, jedni se kunu da su te male, aromatične kobasice bez kojih u Šibeniku nema Božića odavno nestale, da ove koje se danas tim imenom zovu originalnima nisu niti sluga, da je zadnji koji ih je znao raditi, Zdeslav Maričić, davno okačio mesarsku kecelju o klin, i da tajnu njihova spravljanja – koja je, kune se, tajnija od recepta za Coca-Colu – nikad nikom nije otkrio....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....