StoryEditorOCM
S mora i krajaSLUŽBENA IZJAVA

Iz Ubera o optužbama na račun njihovih vozača: ‘Sigurnost svih koji koriste našu aplikaciju apsolutni je prioritet‘

Piše Dalmacija SD
19. kolovoza 2023. - 23:18

Sarah Vine, kolumnistica je Daily Maila i majka maturanta koji je za ljetne praznike odlučio otići u Hrvatsku. Prošlog je tjedna u svojoj kolumni pisala o neugodnosti koju je njezin sin imao Hrvatskoj, ali nije navele gdje je točno ljetovao. 

"Prošle srijede u 2.33 ujutro probudilo me uporno zujanje iz mobitela. Bio je to moj sin, na odmoru u Hrvatskoj. Bio je u Uberu kojim se vraćao u stan koji je dijelio s prijateljima. Ali vozač je tražio dodatnih 60 eura, koje kao tinejdžer nije imao. Kad je moj sin odbio, vozač je vikao na njega na hrvatskom, zaključao vrata i odvezao ga u drugi dio grada pa me prestravljeni sin pozvao u pomoć. Malo je reći da sam bila izvan sebe. Nakon nekoliko razgovora, uz telefonski signal koji je stalno padao, prebacila sam nešto novca na njegov račun pa ga je mogao podići s bankomata i predati novac u zamjenu za odvođenje kući. Moj sin je bio potresen, ali siguran. Nitko od nas nije mogao čekati da se vrati kući", napisala je Sarah Vine.

Šokantna priča britanske kolumnistice čiji je sin ljetovao u Hrvatskoj: Nazvao me i rekao da ga je zatočio taksist

Iz Ubera su poslali službenu izjavu vezano za nedavna događanja.

- S više od 120 tisuća korisnika Ubera u Hrvatskoj, sigurnost svih koji koriste našu aplikaciju apsolutni je prioritet. U aplikaciji imamo niz značajki kao što su gumb za hitnu pomoć, poseban tim za podršku koji je dostupan 24/7, GPS praćenje što znači da je postoji evidencija svakog putovanja te mogućnost dijeljenja putovanja uživo s obitelji i prijateljima.

Također imamo i opciju "prijave tijekom vožnje" koja korisnicima omogućuje prijavu sigurnosnih problema koji nisu hitni tijekom trajanja vožnje. Svi vozači moraju proći strogi postupak provjere koja uključuje između ostalog i provjeru kaznene evidencije prije nego što mogu početi voziti preko platforme, a mi kontinuirano surađujemo s policijom u Hrvatskoj - poručili su iz Ubera. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:43