StoryEditorOCM
S mora i krajasenzacija iz nadina

‘Ako godi vinu, neće smetati ni ulju...‘: Denis Plastić otkriva kako je došao na ideju za neobičan eksperiment, prvi takav u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu

Piše Nedjeljko Jusup
9. lipnja 2022. - 07:46

Već smo navikli čitati i slušati o sazrijevanju i starenju vina i pjenušaca u moru. Podvodni vinski podrumi u posljednjih 10-ak godina šire se diljem svijeta, i to više nije novost. Novost je ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je, nakon što je proizvedeno na kopnu, šest mjeseci odležalo u moru.

"Ako podmorje godi vinu, neće smetati ni ulju", pomislio je uspješni vinar i maslinar Denis Plastić iz Nadina.

Za eksperiment, prvi ovakav ne samo u Hrvatskoj nego vjerojatno i u svijetu, odlučio se, kaže, jer zna da ulju odgovaraju tama, mir i odgovarajuća temperatura, a sve te blagodati su u Jadranskom moru nedaleko od njegova maslinika.

Nije mu daleko ni Coral Wine, jedni podvodni vinski podrum na području Zadarske županije kojega je osmislio Marko Dušević, vlasnik tvrtke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 00:12