StoryEditor
Otocinastavlja se

Svpetrvs hoteli vratili ogradu koju su im srušili komunalci, opet se obrušili na gradonačelnicu; Marković: Okupacija gradske imovine! Danas donosimo odluku kojom ćemo to spriječiti

Piše Dalmacija SD
9. svibnja 2022. - 10:38

Djelatnici Svpetrvs hotela postavili su ogradu na ulaz u resort gdje su preko 30 godina stajala vrata i zid koji su po nalogu gradonačelnice, 26. travnja, bagerom bespravno srušili supetarski komunalci.

-  Od prosinca 2021. je odluka o nerazvrstanim cestama u Gradu Supetru ukinuta od strane Visokog upravnog suda. Nije bilo nikakvog pravnog osnova za rušenje zida koji tamo stoji puno prije nego je g. Duzich postao većinski vlasnik Svpetrvs hotela – kazao je Hrvoje Alajbeg, odvjetnik društva. 

Ne samo što su vratili stanje kakvo je bilo prisutno desetljećima nego su kako kažu prije svega željeli zaštiti sigurnost gostiju resorta s obzirom na to da je gradonačelnica Marković za 9. svibnja najavila proglašenje niza nerazvrstanih cesta kroz samo naselje te planira omogućiti nekontrolirano prometovanje vozilima kroz resort što nije bio slučaj u niti jednom trenutku od kad je isti napravljen. 

image

sup vrata

- Ovakva situacija u kojoj se krše zakoni, ruši naša imovina, zloupotrebljavaju ovlasti, ugrožava sigurnost gostiju i nanosi značajna šteta kako nama tako i čitavom supetarskom turizmu nas tjeraju na korištenje samopomoći. Iskreno se nadamo da će gradonačelnica u buduće djelovati isključivo pravnim putem te da neće ponavljati kaznena djela i koristiti silu – kažu iz uprave tvrtke te apeliraju na gradske vijećnike – prijedlog proglašenja nerazvrstanih cesta unutar samog resorta koje vode od nikud do nigdje valjda najbolje govori o namjerama gradonačelnice.

Vi najbolje znate koliko je do sada ukupno proglašeno nerazvrstanih cesta na području grada Supetra, a zašto baš sada, gradonačelnica to radi s cestama unutar resorta. Upoznati ste s tijekom medijacije, upoznati ste s pravnom situacijom, znate da je to zemljište koje smo platili i koje je pod hipotekom te znate što za nas i naše poslovanje znači proglašavanje tog zemljišta nerazvrstanim cestama. Nadamo se da nećete dozvoliti da se nanosi daljnja šteta ne samo Svpetrvs hotelima, već svim Supetranima uništavajući pri tom turizam i uzrokujući posljedično značajnu štetu Gradu – poručili su za kraj iz uprave.

image

sup vrataO svemu se uskoro putem Facebooka oglasila i prozvana gradonačelnica Ivana Marković.

- Okupacija gradske imovine i daljnje uzimanje javnog prostora građanima grada Supetra. Cesta Miljenka Smoje u javnoj upotrebi kat. čest.2092/6, nerazvrstana cesta - javno dobro u općoj upotrebi u neotuđivom vlasništvu Grada Supetra.

Danas na gradskom Vijeću donosimo Odluku o nerazvrstanim cestama sa detaljnim popisom gradskih cesta upravo da spriječimo ovo - napisala je na Marković na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2022 10:47