StoryEditor
Otocialarmirani vlasnici

Hvarska policija poslala upozorenje stanovnicima: ‘Zaključavajte ulazna stubišta i dvorišta. Krađe su u porastu!‘; Savjetuju i registraciju na ovoj stranici

Piše Mirko Crnčević
5. svibnja 2022. - 13:51

Hvarska policija je, u kontekstu prevencije imovinskog kriminaliteta, izdala upozorenje vlasnicima bicikala radi pojačanog opreza i zaštite njihovih dvotočkaša.

Bicikli se sve više koriste, a i krađe tih vozila su u porastu. Da se to ne bi "prelilo" i na manje sredine, iz Policijske postaje Hvar vlasnicima poručuju da svoje bicikle ne ostavljaju bez nadzora, na vidljivim i lako dostupnim mjestima, osobito noću.

- Potrebno je zaključavati ulazna stubišta, spremišta i dvorišta u kojima se ostavljaju bicikli. Na javnim površinama, ako nisu pod neposrednim nadzorom, predlažu redovito zaključavanje, a bilo bi ih dobro i besplatno registrirati na internetskoj stranici Biciklističkog registra. U protivnom treba barem osobno zabilježiti naziv, model, boju i serijski broj te sve ostale podatke koji će olakšati postupanje policije u slučaju krađe i dovesti do pronalaska ukradenog bicikla - poručuju iz policije.

image
PP Hvar
image
PP Hvar

Građanima se također sugerira da ne kupuju jeftine bicikle od nepoznatih i neprovjerenih osoba, jer kupnjom ukradenih vozila i sami mogu doći pod odgovornost.

Prema važećem Kaznenom zakonu onaj tko stvar za koju zna ili je morao znati da je drugi pribavio kaznenim djelom protiv imovine, kupuje, prima u zalog ili na drugi način pribavlja, preprodaje ili skriva, pomaže preprodati ili sakriti kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2022 13:54