StoryEditorOCM
Otoci‘odvojena od svih‘

Hvarane uznemirio automobil austrijskih tablica parkiran pred kućom gradonačelnika: Mi ne možemo na kopno, kako su oni mogli doći čak iz Austrije?!

Piše Slavica Lukić/Jutarnji list
6. travnja 2020. - 10:12
Hvar, 221119. U hotelu Amfora odrzan je 4. otocni forum za cistu energiju na EU otocima. Na fotografiji: Rikardo Novak.Ante Cizmic/Cropix

Neke od stanovnika grada Hvara, u kojem dosad nema nijednog potvrđenog slučaja koronavirusa, uznemirila je vijest da se u petak u njihov grad dovezao automobil austrijskih registarskih oznaka. Riječ je, kako su nam Hvarani javili, o članu najuže obitelji gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, piše Jutarnji list.

Gradonačelnikov stariji brat s obitelji, kako doznajemo od naših zabrinutih sugovornika, već više od dva desetljeća živi i radi u Austriji.

Nije im jasno kako se u uvjetima strogo ograničenog kretanja, kad kartu za trajekt koji s kopna polovi na neki od otoka mogu kupiti samo oni s otočnom iskaznicom, dakle isključivo oni koji imaju prebivalište na otoku i žive na njemu, gradonačelnikova rodbina iz Austrije mogla ukrcati na trajekt, niti kako ju je lokalna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:13