StoryEditorOCM
Obalaza pamćenje

Spektakularne scene iz Trogira: pogledajte kako je velikom dizalicom podignut središnji raspon starog čiovskog mosta

Piše PSD
28. listopada 2021. - 15:52

Središnji čelični raspon starog čiovskog mosta podignut je velikom dizalicom nosivosti 100 tona te je otpremljen u brodogradilište Radež u Blatu na Korčuli gdje će se narednih nekoliko mjeseci vršiti njegova sanacija.

Demontaža središnjeg dijela mosta započela je u srijedu oko podne, da bi 24 sata kasnije na barži otplovio put juga gdje će se, među ostalim, pjeskariti, sanirati oštećenja od korozije i izvršiti nova antikorozivna zaštita.

Prizor na trogirskoj rivi bio je jednodnevna atrakcija za domaće, posebno za djecu, ali i za turiste kojih još uvijek ima u Radovanovu gradu.

- Drago mi je da je ovaj dio posla prošao u najboljem redu i čestitam svima uključenima. Nama Trogiranima ovaj most od velikog je emotivnog značaja, tu je već skoro 60 godina i zaista je bilo impresivno gledati proces demontaže, rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

- Kad smo prije nešto više od tri godine otvorili novi most Čiovo, rekli smo da ćemo obnoviti i ovaj stari most koji je poseban jer je u blizini UNESCO zaštićene gradske jezgre, a i sam po sebi je zahtjevan. Ovo je bila jedna od osjetljivijih operacija koja se ne vidi svaki dan. Drago mi je da je sve prošlo kako treba te očekujem da će tako biti do kraja kako bi most bio spreman i pušten u promet pred novu turističku sezonu, dodao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, prenosi Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 23:32