StoryEditor
ObalaUNESCO-ov spomenik

Građanin upozorio na sramotnu zapuštenost kule svetog Marka u Trogiru, djelatnici Holdinga odmah izašli na teren

Piše Ana Franić
3. lipnja 2020. - 15:02
Zapuštena Kula sv. MarkaČitatelj

Lipanj je mjesec kada bi inače već pošteno zagazili u sezonu, ali zbog pandemije koronavirusa koja je zaustavila cijeli svijet, ovo ljeto će nam biti ipak malo drugačije. Iako nam je ljeto neizvjesno, ugostitelji, hotelijeri, i svi ostali uključeni u turističku djelatnost počeli su polako s pripremama kako bi dočekali buduće goste.

Građani Trogira, neugodno su se iznenadili kada su vidjeli kako je Kula sv. Marka, povijesni biser iz 15. stoljeća, sramotno zapuštena i obrasla biljem. Smještena je na sjeveroistočnom dijelu otočića u povijesnoj jezgri Trogira, a u prizemlju joj se do druge polovine 20. stoljeća nalazila klaonica te je zbog toga ova kula poznata pod imenom Macel.

- Botanički rasad na UNESCO-ovom spomeniku u Trogiru. Hvala odgovornima - zaključio je naš čitatelj koji nam je i poslao fotografije. 

Zbog čega je Kula sv. Marka zapuštena i kada je u planu njezino sređivanje pitali smo Grad Trogir iz kojeg su nam odmah kazali kako je sve uređeno baš jutros. 

- Djelatnici Trogir Holdinga izašli su na teren odmah po primitku maila građana te su očistili korov oko Kule sv. Marka. Kula sv. Marka svakako je bila i u redovnom planu održavanja, a Holding se kvalitetno brine o urednosti i čistoći UNESCO-m zaštićenih lokacija u Trogiru. Važno je napomenuti da su djelatnici Holdinga do nedavno bili više angažirani na osnovnom održavanju i dezinfekciji grada sukladno mjerama i preporukama vezanima za suzbijanje koronavirusa, no bez obzira na to nivo usluga Holdinga održao se na visokom nivou i u proteklom periodu. Među ostalim, zasađeno je više od 30 stabala uz prometnicu na istočnom ulazu u grad, čišćenje i pometanje grada odvijalo se redovito, kao i odvoz smeća, održavanje zelenih površina te smo ponosni da je kvaliteta usluga ostala ista unatoč izvanrednoj situaciji, odgovorili su nam iz Grada Trogira. 

#KULA SVETOG MARKA#KULA MACEL#TROGIR

Izdvojeno

02. srpanj 2020 15:48