StoryEditorOCM
ObalaSVAKOME POMALO

Grad Makarska odriješio kesu: za 77 projekata i manifestacija 235 tisuća eura, otkrivamo koliko će tko dobiti

27. svibnja 2023. - 20:56
Koncert Richarda Bone u sklopu Makarska jazz festivala, manifestacije koja će od Grada dobiti 20 tisuća eura  Ivo Ravlić/Cropix

Na temelju Pravilnika o financiranju programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Makarske, gradonačelnik Zoran Paunović donio je odluku o dodjeli financijskih sredstava za 2023. godinu. Riječ je o potporama koje se dodjeljuju u pet kategorija – potpore kulturnim i zabavnim manifestacijama, projektima udruga iz kulture, tehničke kulture, manifestacijama udruga iz sporta te programima iz zdravstva i socijalne skrbi.

Za ukupno 77 projekata i manifestacija, Grad će iz proračuna izdvojiti 235 tisuća eura. Među sedam odabranih kulturnih manifestacija ‘’teških’’ 66.361 euro, najveći dio proračunskog novca, i to 20 tisuća eura, dobit će “Makarska jazz festival’’, a potom 19.861 euro FA “Tempet” i njihov Međunarodni festival etno glazbe.

Potpora studentima

Grad će s 13.500 eura financirati ‘’kUltru’’, a 8 tisuća eura dobit će Udruga studenata Makarske rivijere za ‘’Festival kulture mladih’’. Gradski zbor Makarska dobit će 2 tisuće eura za ‘’Smotru zborova Makarska’’, a tisuću eura ide klapi “Srdela” za ‘’Gradski festival kulture Stein’’, dok će Savjetovalište Lanterna dobiti 2 tisuće eura za projekt ‘’Sharebox’’.

Potporu Grada dobit će 13 projekata iz kulture koji ukupno koštaju 59.725 eura. Najveći iznos od 20 tisuća eura dobit će Gradska glazba Makarska za svoj redovan rad, ‘’Big band Makarska’’ dobit će 10 tisuća eura, dok će 500 eura dodijeliti za tečajeve električne i bas gitare te 2 tisuće eura za glazbene radionice komercijalne i jazz-glazbe.

Lutkarsko društvo “Zlatousti” dobit će 5 tisuća eura, a 2 tisuće eura opet dobiva Udruga studenata Makarske rivijere i to ovog puta za svoj program. Pet projekata iz tehničke kulture dobit će ukupno 2654 eura i to Udruga “Foton” 300 eura, DAUP Orion za Astro školu dobiva 600 eura, a 500 za Zvjezdarnicu i tisuću eura za ‘’Dane Svemira’’, ali i 254 eura za ‘’Planetarij’’.

Grad će potom 46.453 eura dodijeliti za 32 manifestacije udrugama iz sporta, pa tako Veslački klub “Biokovo” dobiva 2200 eura za maraton na ergometrima i regatu ‘’Tonči Skender’’, dok Vaterpolo klub “Galeb” dobiva 2100 eura za dva međunarodna turnira. Društvo za poboljšanje kvalitete življenja “Mucrum” dobit će 5 tisuća eura za projekt ‘’Sportska gimnastika – zdravlje djeci’’, a ŽRK “Makarska” će za svoj tradicionalni ‘’Međunarodni rukometni turnir’’ dobiti 3900 eura.

Športsko plesni klub “Briljantin” dobiva 1300 eura za Međunarodni sportski plesni turnir’, a 500 eura će Grad izdvojiti za ‘’Apfel Arena Makarska maraton’’. Ragbi klub “Makarska rivijera” dobit će 1600 eura za obilježavanje i proslavu 55. godišnjice kluba, dok će 1000 eura dobiti za Međunarodni memorijalni turnir “Veselko Šimić’’.

’Amfori’ za 50. rođendan

Tisuću eura dobiva i Košarkaški klub “Amfora” za obilježavanje 50. godišnjice postojanja, dok 1100 eura dobiva za ljetni turnir. Autoklub “Makarska” dobit će 8 tisuća eura za Međunarodnu brdsku autoutrku “Biokovo’’, dok Kickboxing klub “Mawashi” dobiva tisuću eura za Međunarodni turnir memorijal “Davor Jović’’.

image

Košarkaški klub ‘Amfora‘ dobit će 1000 eura za obilježavanje 50. obljetnice postojanja

Ivo Ravlić/Cropix

I HRNK “Zmaj” dobit će 2800 eura za organizaciju turnira ‘’Mali Zmaj’’ i “Makarska kup’’. Nadalje, 20 manifestacija koje organiziraju udruge iz zdravstva i socijalne skrbi dobit će od Grada 59.725 eura. Među njima će 7 tisuća eura dobiti Matica umirovljenika Makarska, Udruga HVIDRA 2 tisuće eura, a Klub liječenih alkoholičara tisuću eura.

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Makarskog primorja za svoj redoviti rad dobit će 2 tisuće eura kao i Udruga roditelja hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu. Udruga “Sunce” dobiva 18 tisuća eura, SABA 600 eura, dok Savjetovalište Lanterna dobiva 8 tisuća eura za pružanje psihološke pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:33