StoryEditorOCM
ObalaSKROZ BIZARNA PRIČA

Dalmatinac na udaru policije: ‘Stiglo mi 1000 eura kazne, a motocikl nemam, niti ga znam voziti, 50 ljudi me vidjelo!‘

17. svibnja 2024. - 10:05
U vremenu koje policija navodi, ja sam bio na poslu, imam svjedoke, ostavio sam otisak prsta, ističe LulićIvo Ravlić/Cropix

Tri obvezna prekršajna naloga zbog počinjenih prometnih prekršaja, na svoju adresu u Igranima od Policijske postaje Makarska dobio je 30-godišnji Izidor Lulić kojem su poslane i tri uplatnice za plaćanje novčanih kazni od ukupno 949,81 eura zajedno sa tri uplatnice za troškove utvrđivanja prekršaja od 39,81 eura.

Dvije kazne su od po 390 eura i treća za nenošenje zaštitne kacige iznosi 130 eura. Kako je navedeno u prekršajnim nalozima, Lulić je kriv jer je 19. travnja u 14. 45 sati u Igranima kao vozač vozila L3 marke SYM upravljao navedenim vozilom A2 kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu, nije zaustavio vozilo na naredbe policijskog službenika pored pločice ‘‘Stop -policija‘‘ i prilikom vožnje motocikla nije nosio zaštitnu kacigu.

Uvid u izvješće

Kako je navedeno u nalozima, ‘‘utvrđeno je da je okrivljenik počinio opisane prekršaje uvidom u podneseno izvješće, neposrednim zapažanjem ili obavljenim nadzorom‘‘.

Međutim, Lulić tvrdi da je u 14.45 sati bio na poslu u podgorskom "Medora" hotelu gdje radi kao voditelj restorana i to svakog dana od 8 do 15.30 sati za što ima najmanje 50 svjedoka među kojima i svoju šeficu, ali i otisak prsta uz pomoć kojeg ulazi u hotel kao i nadzorne kamere hotela.

image

‘Nikada nisam počinio ni jedan prekršaj‘

Ivo Ravlić/Cropix

Inače, Lulić ima vozačku dozvolu samo za B kategoriju, motocikl nema kao ni vozačku dozvolu A kategorije, nema nijednog prometnog prekršaja, a automobil mu je očev tako da je njime i počinio neki prekršaj, kazna bi glasila na njegovog oca.

Tako je šokirani Lulić po primitku prekršajnih naloga koje je preuzeo njegov otac, odmah otišao u PP Makarska, uložio tri prigovora na poslane prekršajne naloge, a kada je tražio policajca koji ga je navodno zatekao u počinjenju ovih prekršaja, kazali su mu da ga nema tu što tražiti.

Snimile ga kamere

- Terete me da sam vozio motocikl bez vozačke dozvole, bježao policiji i da nisam imao kacigu za vrijeme vožnje u 14.45 sati kada sam bio na poslu što može potvrditi i najmanje 50 kolega i gostiju, ali i nadzorne kamere hotela kao i otisak mog prsta kojim se registriram čim dođem u hotel.

Nikada u 12 godina koliko vozim, nisam napravio nijedan prometni prekršaj, čist sam kao suza i zbilja ne znam zašto su mene okrivili za počinjenje navedena tri prometna prekršaja. Motocikl nemam niti ga znam voziti niti sam ikada polagao A kategoriju, a što je najgore od svega, registarska oznaka motocikla koju su naveli u poslanim nalozima, odgovora motociklu mog prvog susjeda.

image

‘Sve mogu dokazati, moja šefica će potvrditi da sam bio na poslu‘

Ivo Ravlić/Cropix

Kada sam bio u postaji, pitao sam policajce kako su došli do mog imena na što su mi odgovorili da je susjed navodno upisao moje ime kada mu je na adresu došao nalog, ali on tvrdi da me nije naveo kao vozača niti mu je došao ikakav nalog, osim kazne jer je motocikl u njegovom vlasništvu.

Ma sve da mi susjed i nije rekao istinu, nije mi jasno kako policija može njemu vjerovati bez da su mene kontaktirali ili išta pitali pa čak ni osobnu iskaznicu. Pa tako je susjed mogao navesti bilo čije ime i ta osoba bi dobila tri kazne na adresu.

Ma totalno bizarna priča i cijela situacija u kojoj sam se našao ni kriv ni dužan dok sam bio na poslu - kazuje nam Lulić koji će sada svoju pravdu morati dokazivati na sudu na koji će morati kao svjedokinju dovesti i svoju šeficu, a uz to će morati uzeti i slobodne dane.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

- Zbilja je sve ovo kao znanstvena fantastika. Kada su mi u postaji kazali da tog policajca koji me ‘‘uhvatio‘‘ u prekršaju mogu vidjeti na sudu, onda mi nisu dali na uvid ni zapisnik, već su mi rekli da u njemu piše kako sam otprije poznat policiji što me je stvarno izbezumilo.

Pa to je teška lakrdija jer nikada nisam napravio nikakav problem ni prekršaj, živim mirno, radim, imam obitelj, suprugu i dijete, a i politički sam aktivan tako da će ova cijela situacija naškoditi mom političkom ugledu - kazao nam je Lulić koji još ne može vjerovati što ga je snašlo.

Policija: Vozač motocikla se odbio zaustaviti, okrenuo se i pobjegao

Možemo Vas izvijestiti kako je dana 19. travnja 2024. godine oko 14.45 sati u mjestu Igrane neposrednim opažanjem policijskih službenika uočen vozač motocikla (30-godišnjak osobno poznat policijskim službenicima) bez zaštitne kacige.

Obzirom na uočeni prekršaj policijski službenici koristeći palicu "STOP POLICIJA“ izdaju zapovijed vozaču da se zaustavi, pri čemu vozač motocikla odbija postupiti po zapovijedi, već se naglo polukružno okreće i bježi u suprotnom pravcu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je kako 30-godišnjak nema potrebnu kategoriju za upravljanje spomenuti motociklom.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u čl. 32. st. 4, čl. 114. st. 3 i čl. 223. st. 3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama 30-godišnjaku su izdani obvezni prekršajni nalozi na koje je on uložio prigovore, a koji će biti dostavljeni nadležnom prekršajnom sudu na konačnu odluku, odgovorili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske na naš upit.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 14:45