StoryEditorOCM

BURNO U OMIŠU Pocrnja: Ispitajte jesu li Škaričić i Franić lažirali ratni put

Piše PSD.
20. svibnja 2011. - 12:38
Petar Pocrnja, predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata Omiš, prijavio je policiji sumnje o tome da su aktualni omiški gradonačelnik i saborski zastupnik HDZ-a Ivan Škaričić i Ivica Franić, bivši načelnik omiške policije, lažirali svoj ratni put kroz Omišku bojnu, piše portal Dalmacijanews.

Pocrnja je do te informacije došao početkom svibnja u razgovoru s Antom Banovićem, predstavnikom podružnice Hvidre u Omišu, koji mu je kazao kako se Škaričića i Franića ne sjeća nitko tko je tada ratovao u 114. brigadi.

- Mailom sam o svojim saznanjima obavijestio policiju, pa neka oni ispitaju slučaj i utvrde postoje li tu elementi kaznenog djela ili ne. Iako su obojica uredno zavedena u registru branitelja, nitko od pripadnika 114. brigade ih se ne sjeća s bojišta. Uputio sam i javni poziv svim pripadnicima koji možda imaju saznanja o tome da su ipak bili na ratištu neka nam se jave, ali nam se još nitko nije javio, a nismo još dobili ni povratnu informaciju iz policije. Moguće da su bili pripadnici neke tajne postrojbe i tako su ušli u registar, pa ih se nitko ne može ni sjećati, ali tražim da se te tvrdnje ispitaju - kazao je Pocrnja.

Ivan Škaričić, pak, kaže kako nema govora o lažiranju ratnog puta te da je cijela priča malo oporbe koja mu želi napakostiti u izbornoj godini.

- Istina je da sam bio najprije u 114. brigadi, a nakon toga u 156. brigadi. Tako je zavedeno i u registru branitelja. Zaista ne znam što bih na to rekao. Rat je odavno završio i ne znam zbog čega se sada ponovno razgovara o tome. Jedino mi pada na pamet da je to nekakva lažna priča koju pokušava progurati oporba budući da smo sada u izbornoj godini - zaključio je Škaričić.

sd
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 12:21