ŽIVOT JE PLES

Lijepa Valentina Walme smatra da uspjeh žena na estradi ima svoju cijenu: evo kako se nosi s nerealnim očekivanjima, komentarima i ljubomorom

Piše Matea Roglić
Foto Privatna arhiva
12. travnja 2021. - 13:40

Valentina Walme predivna je mlada žena u svakom pogledu - opuštena je, zrači čistom pozitivom, a kad pleše, jednostavno plijeni poglede muškaraca i žena. Tek joj je dvadeset devet godina, a iza sebe ima bogato plesno iskustvo. S ovom majstoricom plesa pretresli smo sve ženske teme - saznali smo je li ženska ljubomora istina ili mit, je li joj atraktivnost olakšala ili otežala u poslovnoj karijeri te kako ples utječe na cjelokupno mentalno zdravlje žene.

Kada ste počeli plesati?
Vrlo rano, još kao šestogodišnja djevojčica. Kada sam prvi put ušla u plesnu dvoranu, znala sam odmah da se želim baviti plesom i pokretom.

image
"Plesom započinjem i završavam svaki dan, tako da je za mene ples i ljubav..."
Privatna arhiva


Dakle, bila je to ljubav na prvi pogled?
Ples za mene predstavlja bijeg od problema, stresa, lošeg raspoloženja. Plesom započinjem i završavam svaki dan, tako da je za mene ples i ljubav.

Koje iskustvo biste izdvojili kao najdraže?
Definitivno najljepše iskustvo i najdraža suradnja su televizijski show "Ples sa zvijezdama", "The Magic Tour" i "SOS za ljubav", gdje sam nastupala na turneji za Severinu i koreografirala i nastupala na koncertu za Natašu Bekvalac. Također bih izdvojila i nastup za "Music Awards Ceremony", "Tvoje lice zvuči poznato".

image
- Često se susrećem sa ženskom ljubomorom, zato oko sebe imam mali, ali kvalitetan broj žena koje me podržavaju i razumiju - smatra Tina
Privatna arhiva


U sjajnoj ste formi, koliko često vježbate?
Svaki dan, to je postala moja rutina. Ujutro započinjem dan razgibavanjem i vježbama snage, tijekom dana su plesne probe, a navečer volim napraviti stretching nakon cjelodnevnih obaveza.

Biti privlačna žena u estradnom svijetu nosi svoju cijenu, jeste li se ikad susreli s neugodnostima?
Smatram da biti žena u svijetu nosi cijenu, a žena u estradnom svijetu, to pogotovo nosi svoju. Nerealna očekivanja ljudi, komentiranja, ometanja i ulaženje u osobni prostor, zurenje - samo su neki od primjera...

image
- Kada sam prvi put ušla u plesnu dvoranu, znala sam odmah da se želim baviti plesom i pokretom - kaže Tina
Privatna arhiva


Kako izgleda vaš idealan dan?
Savršen dan za mene je okružen obitelji i prijateljima u prirodi. Opušta me šetnja, a odmaram se uz seriju ili film.

Je li ženska ljubomora istina ili mit?
Često se susrećem sa ženskom ljubomorom, zato oko sebe imam mali, ali kvalitetan broj žena koje me podržavaju i razumiju. Iako sam imala jako ljubomorne dečke, ipak su žene ljubomornije.

image
Plesati je počela sa šest godina
Privatna arhiva


Što za vas predstavlja žensko prijateljstvo?
Neizmjerno mi je važno imati prijateljicu koja me razumije. Baviti se profesionalno bilo kojim poslom je zahtjevno, pogotovo umjetničkim, pogotovo danas, i zato je jako potrebno imati podršku prijatelja i obitelji.

Kako se nosite sa svakodnevnim stresom?
Stresom se nosim pričajući o stvarima koje me muče, a plesom ga potpuno izbacujem iz svog tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:36