StoryEditorOCM

Počela proizvodnja novog Nissana Note za Europu

Piše PSD.
1. listopada 2013. - 12:33
Nissan je 16. rujna započeo proizvodnju novog Nissana Note u sunderlandskoj tvornici koja obara sve rekorde. Sunderlandska tvornica, inače najveća u Velikoj Britaniji, ulaganjem Nissana od 125 milijuna funta osiguranog potporom britanskog fonda za regionalni razvoj od 9,3 milijuna funta, još će povećati opseg proizvodnje s novim Nissan Noteom.

Službeni početak proizvodnje označen je svečanošću kojoj su prisustvovali John Martin, Nissanov stariji potpredsjednik za proizvodnju, nabavu i opskrbu u Europi, te ministar Ujedinjenog Kraljevstva za poslovanje i poduzetništvo Michael Fallon.

Dizajn i tehnologija novog Notea već su privukli pozornost kupaca, pa su Nissanovi europski koncesionari od otvaranja knjiga narudžbi u srpnju primili više od 14.000 predbilježbi.

Potpredsjednik John Martin je izjavio kako novi Nissan Note kupcima automobila iz B segmenta nudi dosad neviđenu kombinaciju dizajna, tehnologije i sigurnosnih obilježja, dosad raspoloživima samo u premium markama.

Osim sastavljanja vozila, novi Note za sunderlandsku tvornicu i dobavljače znači i nove poslove u proizvodnji osovina, lijevanja glava cilindara, obrade radilica i sastavljanja motora.

Sve u svemu, obnovljeni Nissan Note zaslužan je za 2000 novih radnih mjesta u britanskoj autoindustriji, od toga 400 djelatnika u sunderlandskoj tvornici, čime je broj radnih mjesta u Velikoj Britaniji koja ovise o Nissanu povećan na više od 35.000.

Dizajniran da savršeno odgovara zahtjevima današnjih kupaca vozila B segmenta, novi se Nissan Note okoristio opsežnim europskim razvojem prilagođenim potrebama europskih kupaca.

Inženjerski i razvojni poslovi za novi Note obavljeni su u Nissanovim europskim tehnološkim centrima (NTCE) u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, pa je novi Note dizajniran da savršeno odgovara zahtjevima današnjih kupaca malih automobila.

Novi Note također nastavlja Nissanovu tradiciju uvođenja smionog dizajna i novih tehnologija. Kupci će se okoristiti nizom inovativnih obilježja važnih i korisnih u svakidašnjoj vožnji.

Novi Note najavljuje početak Nissanova najzaposlenijeg razdoblja predstavljanja vozila u svojoj europskoj povijesti, sve u cilju zauzimanja vodećeg položaja među azijskim markama u Europi. Kako su dizajn, konstrukcija i proizvodnja bazirani u Europi, više od 80 posto Nissanovih automobila prodanih u Europi proizvedeno je na Starom kontinentu.

Novi Nissan Note na hrvatsko tržište stiže sredinom listopada.

zdravko juričko, foto: afp


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 12:42